2019. 06. 25. - 11:50

Kézplasztika: milyen hegekre számíthatunk?

Kézplasztika: milyen hegekre számíthatunk?

A fiatal test összképét ronthatja a kéz ráncos, eres mivolta. A kéz annak ellenére is elárulhatja korunkat, hogy egyébként odafigyelünk mutatós külsőnkre. Milyen hegekkel számolhatunk, ha a kézplasztika mellett döntünk?

Mivel a testünk öregedése nem mindenütt ugyanolyan látványos, az összkép lehet meglehetősen fiatalos – ám a kéz árulkodhat a valódi korról. A kézfejen a ráncok megjelenése, a vénák kiemelkedése sajnos beszédes jele annak, hogy idősebbek vagyunk, mint amennyinek tűnünk.
 
Az egynapos sebészeti eljárások ma már tesznek arról, hogy a kéz is fiatalos maradjon.
 
Cikkünk előző részeiben szó esett ennek lehetőségeiről.
 
A fiatalos kézről ma már gondoskodhat az egynapos sebészeti beavatkozás
 
A fiatalos kézről ma már gondoskodhat az egynapos sebészeti beavatkozás
 
Mire kell azonban készülnie annak, aki vállalja a műtétet?
 
A hegek mindenképpen látszanak, de nem mindegy, hogy hol vannak, s az sem, hogy pontosan milyen beavatkozást végeztek rajtunk.
 
Amennyiben zsírinjekciót fecskendeztek a kézbe, a bemetszés – ahhoz, hogy megtartsa a zsírt – egészen kicsi. Csak akkorára van szükség, hogy lehetővé tegyék a szívócső bejutását (kanül), mellyel a bőr alá jutnak és eltávolítják a zsírt. A zsír kézrégiókba történő befecskendezésére használt bemetszések szintén kicsik.
 
Ha meglazult bőrről van szó, amelyet sebészeti úton kell eltávolítani, a hegek a csukló felső részén helyezkednek el, s ezeket órával vagy karkötővel könnyen el lehet rejteni.
 
Kezelési terv
 
A céljainktól függően fizikai jellegzetességek és a sebész képzettsége, tapasztalata alapján kapunk ajánlást és információkat az egynapos sebészeti beavatkozásról.
 
A sebésznek meg kell osztania velünk a kezelés módját, beleértve a procedúra típusát vagy procedúrák kombinációját.
 
Beszélnie kell a várható eredményről, a kockázatokról és komplikációkról, az érzéstelenítésről és a kezelés helyéről.
 
A sebésznek azt is közölnie kell velünk, hogyan készülhetünk fel a műtétre, s mit tapasztalhatunk utána. Érdemes a hasonló esetekről képeket mutatni: hogy nézett ki a kéz a beavatkozás előtt és után.
 
Mindez szükséges ahhoz, hogy a páciens kellően tájékozottan, okos döntést hozzon.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.