2019. 07. 04. - 08:00

Új gyógyszerek mesterséges intelligencia használatával

Új gyógyszerek mesterséges intelligencia használatával

Az egyik ismert gyógyszergyártó a Google segítségét kérte, hogy megfelelőbb kezelésekkel állhasson elő a beteg emberek számára – mesterséges intelligencia igénybevételével.

Új kezelésekkel gyógyítana a Sanofi gyógyszergyár, amely a közelmúltban a Google-höz fordult segítségért - a 2018-ban 38 milliárd dollárt termelt vállalat a vakcinák, az inzulin, a rákkezelésre és a szív- és érrendszeri problémákra szánt gyógyszerek egyik fő gyártója.
 
A francia gyógyszeripari cég a napokban jelentette be, hogy együttműködik a Google-al annak érdekében, hogy mesterséges intelligenciát és mély analitikai eszközöket használhasson az adatok átvizsgálásához, a jobb kezelések végett.
 
Az online keresés titánja – vagyis a Google – a Sanofi vállalat méretes adatbáziásra alkalmazza majd technológiáját és elemzéseit, hogy jobban megértse, milyen kezelések működnek a pácienseknél – mondta el sajtóközleményében a gyógyszercég.
 
Új kezelésekhez vezethet a mesterséges intelligencia használata
Új kezelésekhez vezethet a mesterséges intelligencia használata
 
A Google eszközei a mély analitikához - nagy mennyiségű adat megszervezése a betekintésre – segíthet jobban megérteni a legfontosabb betegségeket és azok kimenetelét, megfelelőbb fejlesztések céljából.
 
A lényeg a Sanofi biológiai innovációinak és a tudományos adatainak összekötése a Google iparági vezető képességeivel, a felhőalapú számítástechnikától kezdve a legkorszerűbb mesterséges intelligencia használatáig.
 
A szakemberek abban bíznak, hogy minél jobban kordában lehet majd tartani a betegségeket – mondta el Ameet Nathwani a Sanofitól.
 
A cégnek egyébként nem ez az első együttműködése az Alphabettel, a Google anyacégével. Az Alphabet Verily nevű egészségügyi részlege múlt hónapban bejelentette partnerkapcsolatát négy nagyobb gyógyszeripari vállalattal, beleértve a Sanofit, a digitális technológiák alkalmazásával történő klinikai vizsgálatok gyorsítása érdekében.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.