2019. 07. 10. - 08:20

Több mint 30 nyelven tud a Xiaomi mesterséges intelligencia alapú fordító készüléke

Több mint 30 nyelven tud a Xiaomi mesterséges intelligencia alapú fordító készüléke
Egy saját, önálló kis készüléket dobott piacra a Xiaomi a közelmúltban: a Mi AI Translator nem más, mint egy mesterséges intelligencia alapon működő fordítóeszköz 34 nyelv támogatásával.

A Xiaomi Mi AI Translator óriási segítséget nyújthat egyrészt azoknak, akiknek a munkájukból kifolyólag sokat kell idegen nyelveken kommunikálni, másrészt a nyelvtanulás is új szintre emelhető vele. Az eszköz előre telepített Oxford és Collins szótárakkal rendelkezik, továbbá 3 kínai szótárral is, hogy megtanítsa a szavakat, valamint azok kiejtését a felhasználóknak.

A Xiaomi AI Translator egy mesterséges intelligenciával működő fordító kütyü
A Xiaomi AI Translator egy mesterséges intelligenciával működő fordító kütyü


A mesterséges intelligencia alapú készülék offline fordítója a kínai mellett az angol, a japán, a koreai és a német nyelvet támogatja, de a valós idejű fordító 34 nyelven tud, ami képes lefedni a világ 224 országát és régióját. A szerkezet rendelkezik 4G verzióval, tehát SIM-kártya használatát is lehetővé teszi, ráadásul támogatja a Wi-Fi hotspoton történő megosztást.

Az AI Translator egy 4 hüvelykes, 16:9 képarányú érintőképernyővel bír. Belsejébe 2.0GHz-es, 12nm-es multi-core processzor került, továbbá a csak Wi-Fi támogatású modell 2GB RAM-ot és 16GB tárhelyet kapott, míg a 4G-vel kiegészült változatba 3GB RAM-ot és 64GB tárhelyet szereltek. A hátlapon található egy 5 megapixeles kamera is 5cm-es makro képességgel, hogy a nagyon közelről fotózott tartalom is éles, olvasható legyen.

A Xiaomi AI Translator egy mesterséges intelligenciával működő fordító kütyüA már említett Wi-Fi/4G mellett Bluetooth is tartozik a kütyühöz, továbbá duál mikrofon, hangszóró és egy 2.200 milliamperóra kapacitású akkumulátor, amely a gyártó szerint 25 napnyi készenléti időt tud lehetővé tenni. Az angol nyelvtanulást olyan további, játékos megoldások segítik, mint a szóasszociáló (Word association), szóháború (Word battle), valamint különféle tesztek.

A Mi AI Translator mérete 112,8 x 64 x 14,4 milliméter, súlya 134 gramm, színe pedig fekete és fehér közül választható meg. A Wi-Fi verziót Kínában 499 jüanos (kb. 21.000 forintos) áron kezdték forgalmazni, míg a 4G-s változat 999 jüanba (kb. 42.000 forintba) kerül.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.