2019. 07. 20. - 12:23

A mesterséges intelligencia irányelv megalkotása mellett foglalt helyet az EB elnöke

A mesterséges intelligencia irányelv megalkotása mellett foglalt helyet az EB elnöke

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője jelezte, hogy a digitalizálás erősítésében, második legnagyobb feladatának pedig a mesterséges intelligencia irányelv megalkotását és elfogadását tekinti.

Von der Leyen a hivatalában eltötött első száz napban akaraja kidolgozni a technológia alkalmazásának jogi alapjait, ennek érdekében egy szakértői munkacsoportot bízott meg. Továbbá bejelentette, hogy megalkotnak egy a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályt is. Ez utóbbi egységessé teszi az európai digitális piac létrehozását és szabályozza az  online platformok felelősségvállalási kötelezettségeit és biztonsági szabályait.

 

A mesterséges intelligencia irányelv megalkotása mellett foglalt helyet az EB elnöke

Megalkotnak egy a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályt is

 

A hosszú távú célok között szerepel, hogy szabályozzák az internetes hirdetéseket, a politikus továbbá javasolta egy kiberegység létrehozását a különböző hivatalok közötti információcsere felgyorsítására és Európa eddiginél hatékonyabb kibervédelmére.

Az 5G-hálózatok esetében rámutatott: szükség van közös szabványokra és létre kell hozni az Európai Unió "technológiai szuverenitását". Utóbbihoz erősíteni kell a blokklánc technológiát, a kvantumszámítógépeket és a Big Datával kapcsolatos kutatásokat.

 

A mesterséges intelligencia irányelv megalkotása mellett foglalt helyet az EB elnökeVon der Leyen hangsúlyozta: teljes mértékben digitalizálni akarja az Európai Bizottságot. Továbbá fontosnak tartja, hogy a digitális üzletekre tisztességes adózás vonatkozzon, amit, ha nem sikerül 2020 végéig globálisan megoldan, úgy az Európai Unió maga fog cselekdni.

 

 

 

TakácsDalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.