2019. 07. 30. - 11:20

Mennyi ideig tart a kézplasztika hatása?

Mennyi ideig tart a kézplasztika hatása?

Mivel egy ember koráról árulkodik a keze, még ha a teste fiatalos is – ennek korrigálásáról ma már gondoskodik az egynapos sebészet, amennyiben kézplasztikára vállalkozunk. De meddig tart a beavatkozás hatása?

Aki fitten tartja a testét, az eséllyel számíthat fiatalos külsőre idősebb korában is. A kezek megjelenését ugyanakkor kevésbé befolyásolhatjuk, a kitüremkedő ráncok és vénák árulkodnak a valódi korunkról. A látványos ráncok és vénák idősebbnek mutatják a kezet, melyen azonban segíthet a kézplasztika.
 
Cikkünk korábbi részeiben magáról a plasztikai beavatkozásról, a lehetőségekről, illetve a műtét napjáról volt szó.
 
A kézplasztika hosszútávú hatása több dologtól is függ
A kézplasztika hosszútávú hatása több dologtól is függ
 
De mennyi ideig tart ki az eredmény?
 
Az ideiglenes töltőanyagok általában három hónaptól egy évig tartanak, míg a zsír-graftok hosszabbtávon tartósak. Az injekciókat meg lehet ismételni, amennyiben szükséges. A bőrfeszesítés eredménye attól is függ, milyen típusú kezelést alkalmazott a sebész.
 
Azok a páciensek, akiknél a sebgyógyulással korábban is voltak gondok – így a diabétesszel küzdők, a folyamatos napsugárzásnak kitett emberek és a dohányosok (illetve másodkézből dohányzók) -, számíthatnak arra, hogy az eredmény kevésbé lesz látványos és az eredmények rövidebbtávúak.
 
Ahhoz, hogy a kézfiatalítás eredményét meghosszabbítsuk, fontos kerülni a napnak kitettséget, s megtenni bizonyos óvintézkedéseket, így például kesztyű viselése és hidratáló krém gyakori alkalmazása.
 
A plasztikai sebésszel fontos fenntartani a kapcsolatot, hiszen az idő múlásával is lehetnek kérdéseink.
 
Biztonsági okokból lényeges is visszatérni hozzá nyomonkövetésre, az előre előírt időpontokban. Akkor is szükséges azonban beszélni vele, ha bármilyen változást észlelünk a kezeken. Ilyen esetekben ne habozzunk feltenni kérdéseinket az orvosnak.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.