2019. 08. 06. - 11:30

Hogyan segít az úszás a kilók lefaragásában?

Hogyan segít az úszás a kilók lefaragásában?

Senki sem szeretne kövérnek és zsírosnak tűnni. A soványabb test az átlagember számára sokkal vonzóbb. A fitt testhez azonban fontos életmódot váltani. Kezdjük az úszással!

Amennyiben eldöntöttük, hogy változtatunk életmódunkon, könnyebben és motiváltabban állhatunk a fogyáshoz. Mit szólnánk hozzá, ha egyetlen mozgásforma segítene lefaragni a fránya kilókat?
 
Ha csak egyet választunk, akkor az az úszás legyen. Miért is?
 
Az úszás számos szempontból előnyös. Rugalmasságot nyújt a testnek anélkül, hogy egyfajta büntetésként élnénk meg a mozgást. Minden korosztálynak ajánlott, s nem egy drága sport.
 
Az úszás nem megerőltető és a stresszt is kezeli
Az úszás nem megerőltető és a stresszt is kezeli
 
Nemcsak a fogyás érhető el vele – teljes testet átmozgató gyakorlat, mely növeli a szívverést, anélkül, hogy stresszt róna a szervezetre. Javítja az erőnlétet, a fittséget, távoltartja a szív- és érrendszeri betegségeket.
 
De hogyan is segít pontosan az úszás?
 
1.Felgyorsítja a zsírégetést: ezt a szervezet anyagcseréjének növelésével teszi meg.
 
2.Kalóriát éget: az úszásról ismert, hogy több kalóriát éget, mint egy vele egyező intenzitású edzésprogram.
 
3.Tónusos testet alakít ki: az úszás szinte minden izmot megmozgat a testben és tónusossá teszi azt.
 
4.Kezeli a stresszt: a stresszt gyakran társítják a súlygyarapodáshoz. Az úszás valóban segíti a stressz hatékony kezelését, vagyis érdemes kipróbálni a mindennapokban!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.