2019. 08. 13. - 07:44

GPU Turbo 3.0-val és EROFS fájlrendszerrel növeli a HUAWEI az okostelefonjai teljesítményét

GPU Turbo 3.0-val és EROFS fájlrendszerrel növeli a HUAWEI az okostelefonjai teljesítményét
Két új technológia bevezetésével pumpál plusz erőt a csúcstelefonjaiba a HUAWEI, melyek közül az egyik a grafikus teljesítményt fokozza, a másik pedig a fájlok írási és olvasási sebességét növeli.

A küszöbön van a HUAWEI új EMUI 10 interfészének bevezetése, de addig is az EMUI 9.1 még jó pár újdonságot hoz a kínai gyártó zászlóshajói számára. Ilyen a GPU Turbo 3.0 technológia, ami a korábbiaknál lényegesen jobb teljesítményt és optimalizált játékélményt nyújt a felhasználók számára.


A grafika és a fájlok írási/olvasási sebességének terén is fejleszt a HUAWEI


A HUAWEI új megoldásának egyik legnagyobb előnye az, hogy anélkül tudja a játékok teljesítményét növelni, hogy cserébe túlzottan merítené az akkumulátort. A GPU Turbo 3.0-val tehát sima és zökkenőmentes játékélmény érhető el, miközben az energiafelhasználás nagy mértékben optimalizálva van. Ez egész pontosan 10%-nyi energiamegtakarítást jelent a SoC szintjén, ráadásul a fejlett technológiának hála csökken a képkocka-eldobás (frame drop) aránya, és magasabb képfrissítést is lehetővé tesz.

A GPU Turbo 3.0 technológia számos játékban elérhető már, ilyen például a Fortnite, a Knives Out, a Battle Bay, Crazy Taxi, a Real Racing 3, az Into the Dead 2, az NBA 2K19, a PES2019, a FIFA Mobile, a Subway Surfers vagy éppen a Plants vs. Zombie Heroes.

A grafika és a fájlok írási/olvasási sebességének terén is fejleszt a HUAWEIA HUAWEI másik újdonsága az EROFS (Extendable Read-Only File System), amely egy olyan fájlrendszer, ami a véletlenszerű olvasási sebességet átlagosan 20%-kal, de akár 200%-kal is tudja növelni, miközben 2GB-nál is több helyet tud felszabadítani a rendszermemóriában. Emellett gyorsabb válaszidőt nyújthat például egy dokumentum, egy zene- vagy egy videofájl megnyitásakor, valamint csökkenti az alkalmazások megnyitási idejét, így azok gyorsabban betöltődnek, és hamarabb el lehet kezdeni használni őket.

A két új fejlesztés a HUAWEI számos készülékében elérhetővé vált vagy válni fog, így a csúcsmodell Mate 20 széria és P30 Pro mellett többek között a Huawei P30 Lite, a Huawei P20 Lite, a Huawei Nova3i és a Huawei Y9 is megkapja őket.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.