2019. 08. 27. - 11:40

Plusz 5 dolog, amiről plasztikai műtét előtt tudnunk kell

Plusz 5 dolog, amiről plasztikai műtét előtt tudnunk kell

Nemcsak a profi sebész kiválasztása lényeges. Több olyan fontos tudnivaló van, melyekkel tisztában kell lennünk plasztikai beavatkozás előtt. Lássuk, melyek ezek.

Nem csupán a megfelelő sebészt kell tudni kiválasztani. Mielőtt valaki igent mond egy plasztikai műtétre, érdemes informálódnia arról, mire számíthat általában.
 
tudnivalók egy részéről már szó esett cikkünk első felében.
 
Mi van még azonban, amit érdemes tudnunk plasztikai beavatkozás előtt?
 
1.A műtéteknek hosszú távú következményei lehetnek, ha azokat nem hitelesített sebész végzi: minden beavatkozásnak megvannak a maga kockázatai, előnyei és hátrányai – de ezekről a pácienst tájékoztatják előzőleg. Neki meg kell értenie és rizikót és számolnia kell ezzel. A kockázat fokozódik, amennyiben a sebész nem elég hozzáértő.
 
A megfelelő sebész kiválasztása még nem minden
A megfelelő sebész kiválasztása még nem minden
 
2.Nem érdemes hazudni a sebésznek: ha a plasztikai sebésznek azt mondjuk, nem dohányzunk vagy nem használunk különféle szereket, pedig ezt tesszük, annak káros hatása lesz egészségünkre.
 
Az eljárásra nézve ugyanis ezeknek következményeik lesznek. Az orvosnak tudnia kell, milyen gyógyszereket szedünk, így például Aspirint alkalmazunk-e, mivel az vérhígító és hatása lehet a gyógyulásra, altatásra, érzéstelenítésre.
 
3.Nem minden beavatkozás igényel nyomon követést: vannak kevésbé bonyolult műtétek, melyeket ebédidőben el lehet végezni, amelyekkel hasonlóan jó eredmények érhetők el. Ezek azonban teljes mértékben az igényektől függnek. Egyes, komplikáltabb esetekben akár minimum 6 hónapos nyomonkövetésre is szükség lehet.
 
4.Minden műtét jár kockázatokkal: még ha a rizikó minimális is, a betegnek tisztában kell lennie azzal, hogy kockázatok mindegyik beavatkozásnál vannak. A rossz eredmény természetesen sokszor köszönhető annak, hogy nem megfelelő képzettségű az orvos. Egy szakképzett sebész a műtét megkezdése előtt megvizsgálja a kedvező kockázat-haszon arányt.
 
5.A plasztikai és a kozmetikai sebészet nem ugyanazt jelenti, fontos érteni a különbséget: a kozmetikai sebészet a plasztikai sebészet alcsoportja.
 
A plasztikai sebész számos eljárást el tud végezni, beleértve a kozmetikai beavatkozást. Egyik nap végezhet egy kézkorrekciót, míg a másikon rák miatti rekonstrukciót. Mindegyik plasztikai sebész, de lehetnek speciális érdeklődési körei.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.