2019. 09. 06. - 16:00

Utcaünnepet rendeznek

Utcaünnepet rendeznek

A II. Kerületi Önkormányzat egy helyi civil kezdeményezés felkarolásával szervezi meg az első vízivárosi utcaünnepet, a Borral Oltó Fesztivált.

A rendezvényt szeptember 7-én kezdődik spontán találkozóterek kialakításával, majd másnap szeptember 8-án, színvonalas programokkal várják az érdeklődéseket, amely alkalmat ad arra, hogy a közvetlen lakókörnyezetük iránt felelősséget érző emberek körében beszélgetések kezdődhessenek a városrész jövőjéről.
 
unnep
Utcaünnepet rendeznek a fővárosban

Hogy miért borral oltó?
1810. szeptember 5-én tűzvész pusztított Tabán és Víziváros szőlőhegyein. A szárazság kiapasztotta a kutakat, az egyre erősödő szél hamar széthordta a parazsat, ezért a mentési kísérlet eleve kudarcra volt ítélve. Az emberek végső kétségbeesésükben saját boraikkal oltották a tüzet, azonban eredménytelenül. A tűzvészben körülbelül százan vesztették életüket, a túlélők közül ezrek maradtak otthon nélkül.

A Víziváros lokálpatriótái által megálmodott rendezvény főhajtás a tűzvész áldozatainak emlékére, valamint a vízivárosi közösségek megismerkedését és tapasztalatcseréjét szolgáló összművészeti fesztivál. 
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.