2019. 09. 14. - 08:00

Kisgyerekes szülőknek segít a mesterséges intelligencia

Kisgyerekes szülőknek segít a mesterséges intelligencia

Megbízható babafigyelést tervez a Google vállalat. A cég időről-időre újabb szabadalommal rukkol elő. A legfrissebb találmány egy olyan berendezés, amely mesterséges intelligencia segítségével ellenőrzi a kisgyermeket.

Új és meglehetősen hasznos találmánnyal rukkolt elő a Google. Legfrissebb szabadalma mesterséges intelligencia segítségével figyeli a babákat, s nagy előnye, hogy nemcsak hangját és mozgását észleli, hanem a szemét és a szemmozgását is.
 
A leendő termék részleteit az UPSTO amerikai szabadalmi hivatal írta meg, amely nyilvánosságra hozta a hasznos eszköz kiadásának közeledtét – számolta be a CNBC.
 
De hogyan is működik ez a mesterséges intelligencia készülék? A leírás szerint wifi-hálózatra csatlakozik, s rendelkezik egy nagy felbontású képernyővel.
 
Vigyázza a babát a mesterséges intelligencia készülék
Vigyázza a babát a mesterséges intelligencia készülék
 
A rendszer természetesen jelzi, ha sír a gyermek bármilyen okból, de számos más tevékenységet is észlel, amely arra utalhat, hogy a gyermek nincs jól. A szabadalom több példát is említ – többek között azt, hogy az MI-eszköz riaszt, ha olyan mozgásokat észlel, mint például az ide-oda gördülés.
 
Ezzel a mozgással ugyanis a babák gyakran igyekeznek az ember tudtára adni, hogy fáznak, vagy éppen melegük van – tudatta a CNBC.
 
Amennyiben a gyermek viselkedése nem tűnik normálisnak, a rendszer rögtön jelez a szülőknek.
 
A mesterséges intelligencia készülék értesíti az anyát és az apát arról, hogy a csecsemő most éppen milyen testhelyzetben van.
 
A babafigyelő ötlete William Greene-től származik – aki nem egy Google-szabadalomnál szerepel társszerzőként -, illetve Michael Dixontól, aki a Nest algoritmusszoftver-tervezőjeként tett szert ismertségre.
 
Remélhetőleg hamar megjelenik a piacon is a hasznos készülék.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.