2019. 09. 22. - 19:17

A Google mesterséges intelligencia alapú Socratic alkalmazása a diákok tanulását segíti elő

A Google mesterséges intelligencia alapú Socratic alkalmazása a diákok tanulását segíti elő
A Google a tavalyi évben szerezte meg a Socratic mobilappot, a cégóriás pedig most továbbfejlesztette a mesterséges intelligenciára épülő alkalmazást, hogy a diákok számára hatékony támogatást nyújtson különböző tantárgyakban.

A Socratic lényegében egy mobil tanulási alkalmazás, amely mesterséges intelligencia technológiát használ a középiskolások és egyetemi hallgatók segítésére. A Google szerint az app komplex módszert használ erre, hiszen a rendelkezésre álló források alapján egyrészt útmutatást nyújt a felhasználók számára, másrészt meghatározza azokat az alapvető fogalmakat, amelyek alapján a felmerülő kérdéseket megválaszolja.


A tanulásban nyújt hatékony segítséget a Google
mesterséges intelligencia alapú Socratic alkalmazása


Az alkalmazás használata egyszerű és gyors. Az újabb verziókban a diákok fényképeket készíthetnek egy kérdésről vagy feladatról, sőt, akár szóban is elmondhatják azt, a Socratic pedig felkutatja a legrelevánsabb forrásokat az interneten, amelyek a probléma megoldását elősegíthetik. Ez összetett kérdések esetén is működik, mivel a rendszer olyan fejlett algoritmusokat használ, amik a mögöttes fogalmakat is analizálják.

A tanulásban nyújt hatékony segítséget a Google mesterséges intelligencia alapú Socratic alkalmazásaA tanulási folyamat támogatása érdekében, ahol lehet, részletes levezetést is kínál az alkalmazás. Tehát például egy matematikai képlet kiszámításakor lépésről lépésre lehet látni azt, hogy az alapegyenletből hogy lehet eljutni a megoldásig. Sőt, adott esetben vizuális vagy videós levezetése is lehet egy problémának, természetesen annak függvényében, hogy az interneten érhető-e el ilyen tartalom.

A Google mesterséges intelligencia alapú Socratic alkalmazása Android és iOS operációs rendszerre egyaránt ingyenesen elérhető. Számos tantárgyban képes segítséget nyújtani, ilyen például a geometria, a trigonometria, a biológia, a kémia, a fizika, a történelem és az irodalom, de a Google folyamatosan bővíti ezek körét.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.