2019. 09. 25. - 19:19

A Google mesterséges intelligenciával vizsgálná a csecsemők szem- és testmozgását

A Google mesterséges intelligenciával vizsgálná a csecsemők szem- és testmozgását
Szabadalmi bejelentést tett nemrég a Google egy újfajta technológia bevezetéséhez kapcsolódóan, melynek lényege, hogy mesterséges intelligencia útján figyelnék a csecsemők szem- és testmozgásában bekövetkező esetleges rendellenességeket.

A Google a mesterséges intelligenciát a gyermekek biztonsága és egészsége érdekében is fejleszti. Egy új szabadalmi bejelentés egy olyan technológiáról szól, amely nyomon tudja követni a csecsemők szem- és testmozgását, valamint a hangjukat is, méghozzá intelligens audio és video segítségével. Ha a rendszer bármilyen rendellenességet tapasztal, a felhőalapú rendszer azonnal értesíti a szülőket okostelefonon vagy táblagépen keresztül.


Kamerákkal és egyéb okoseszközökkel figyelné
a Google MI-fejlesztése a csecsemők egészségét


A babafigyelő megoldások nem új dolgok a Google-nél, sőt, az Amazon is beágyazta már a hangasszisztens ezen funkcióját az eszközeibe, így tehát az alapok már megvannak ahhoz, hogy a lehetőségek bővülhessenek.

Kamerákkal és egyéb okoseszközökkel figyelné a Google MI-fejlesztése a csecsemők egészségétAz új fejlesztés lényege a Google szerint az, hogy HD-videók és mesterséges intelligencia motorok felhasználásával lehessen azt megállapítani, hogy a csecsemőkkel minden rendben van-e, nem lépett-e fel valamilyen rendellenes állapot.

A testmozgás-elemzés kimutatja, hogy a baba megfelelően áll, térdel, fekszik, mászik, jár vagy kúszik, illetve hogy álló vagy ülő helyzetben ideálisan tartja-e magát. A szemmozgás figyelésével az éber vagy alvó állapot minőségét vizsgálja a rendszer, és ehhez a pupillák, a szemfehérje és az írisz elemzését használja fel.

Ez egyelőre egy koncepció, amelyet a szükséges engedélyek és erőforrások megszerzése után alakíthat a Google végleges rendszerré.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.