2019. 10. 01. - 11:50

Plasztikai trendek: előtérben a túlzások kerülése

Plasztikai trendek: előtérben a túlzások kerülése

Manapság egyre népszerűbbek a minimálisan invazív kozmetikai eljárások illetve plasztikai beavatkozások. Az új trendek keretében azonban az emberek kezdenek tartózkodni a túlzástól. Mi jellemző még?

Napjainkban soha nem látott mennyiségben végzik a klinikákon a plasztikai beavatkozásokat. A trendek azonban változnak az elmúlt évekhez képest.
 
Lássuk, hogy miben és hogyan.
 
Népszerű a „tweak-ment”, azaz a finom igazítások
 
Az utcán, a bárokban vagy akár közvetlen környezetünkben is találkozhattunk már aránytalan mellnagyobbításon, ajakfeltöltésen vagy eltúlzott kozmetikai eljáráson átesett emberrel.
 
Manapság egy plasztikai beavatkozás már nem ennyire egyértelmű – vagyis nem annyira látványos.
 
Napjainkban egyre inkább természetességre vágynak a páciensek - némi igazítással
Napjainkban egyre inkább természetességre vágynak a páciensek - némi igazítással
 
A páciensek egyre nagyobb számban igyekeznek fenntartani örökölt családi vonásaikat, arcuk jellegzetes kinézetét, s csak annyit szeretnének, hogy önmaguk maradhassanak, némi finomítással, „feljavítással”.
 
Határozottan látszik a finom igazításokra való igény. Már nem az a helyzet, ami 10 évvel ezelőtt volt – annak idején az emberek, akik plasztikai műtétre érkeztek, többnyire magazinokkal jelentek meg, mert ott láttak olyan orrot vagy mellet, amilyet szeretnének. Sok nő szeretett volna szupermodellre hasonlítani. Manapság az emberek sokkal inkább saját „retusált” önmagukra akarnak emlékeztetni.
 
Ha úgy tetszik, saját Photoshoppal kozmetikázott verziója szeretnének lenni.
 
Egyre népszerűbbek az ún. apró mikrooptimalizációk, amelyektől magabiztosabbnak érzik magukat, mégsem látványos, hogy plasztikai vagy kozmetikai eljárást végeztek el rajtuk.
 
A lényeg a természetesebb megjelenés. Manapság a mellnagyobbítás terén is méretnövelést tekintve kisebb, de természetes formájú, vagy jobban pozicionált keblekre vágynak a hölgyek.
 
A zsírral történő feltöltés változatlanul közkedvelt, kontúrozáshoz és finomításhoz.
 
Hiper-specifikus eljárások
 
A isméretű, hiper-specifikus eljárások ugyancsak népszerűvé váltak – ezek az apró, de zavaró arc- és testhibák eltüntetésére valók.
 
Ezek az ún. mikrooptimalizációk, melyek magukba foglalják a töltőanyag alkalmazását a hagyományos, arccsonttól eltérő helyeken, így például a fülcimpán, hogy visszaállítsák az esetleg piercing vagy fülbevaló miatt kinyúlt fül korábbi kinézetét. Az orr hídja is helyrehozható, nem invazív orrplasztika során.
 
Több olyan procedúrát végeznek, melynek során az orr és a száj közötti teret változtatják meg, ez ugyanis a kor előrehaladtával meghosszabbodik és öregítheti a száj megjelenését. A korrigálás során bemetszést hajtanak végre közvetlenül az orr alatt és felemelik az ajkat.
 
Ez is igen kicsi műtéti eljárásnak számít, de komoly különbséget jelent, s nincs szükség az ajkak feltöltésére.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.