2019. 10. 07. - 10:00

Az indiai vasút használja az Ipar 4.0 pilot projektjét

Az indiai vasút használja az Ipar 4.0 pilot projektjét

A kezdeményezés várhatóan fejlett ipari országgá teszi Indiát, s exponenciálisan növeli a munkahelyek számát.

Az a pilot, azaz kísérleti projekt, amely az Ipar 4.0 bemutatására készült, bevezetésre került az indiai vasútnál. A kezdeményezéstől azt várják, hogy fejlett gazdaságú ipari országgá teszi Indiát, ahol a munkahelyek száma is jelentősen megnő majd.
 
Az Ipar 4.0 iparági bevezetésének kísérleti projektje a Modern Coach Factoryban indult el, Uttar Pradesh város Raebareli kerületében – jelentette be az indiai vasút.
 
Az Ipar 4.0-át általában negyedik ipari forradalomként említik. A gyártási technológiák automatizálásának, összekapcsolhatóságának és adatcseréjének jelenlegi tendenciáját jelenti, a termelékenység növelése érdekében.
 
Az Ipar 4.0-át az indiai vasútnál is kipróbálják
Az Ipar 4.0-át az indiai vasútnál is kipróbálják
 
Az Ipar 4.0 egy komplex kiber-fizikai rendszer, mely szinergiákat teremt a digitális technológiákkal, a mesterséges intelligencia, a Big Data, az Analytics, a gépi tanulás, vagyis Machine Learning és a Cloud Computing (felhő) technológiával.
 
Az indiai vasúti minisztérium és a Tudományos és Technológiai Minisztérium együttműködik az IIT Kanpurral az egyedi projekt érdekében. A kísérleti projektet a napokban indították el, megvalósítani pedig a Modern Coach Factory-ban fogják.
 
Ashutosh Sharma, a Tudományos és Technológiai Tanszék titkára elmondta: osztálya nemrégiben elindított egy új, Interdiszciplináris Cyber ​​Physical Systems (ICPS) programot a kutatási terület fejlesztése érdekében.
 
Erre a területre várhatóan 4 ezer indiai rúpiát költenek majd. Az Indiai Vasúti Tanács és a Rolling Stock tagja, Rajesh Agrawal elmondta: a kezdeményezés várhatóan fejlett ipari gazdasággá alakítja Indiát, s exponenciálisan növeli a munkahelyeket.
 
Narendra Modi miniszterelnök szeptember 22-én az amerikai Houstonban ki emelte az Ipar 4.0 fontosságát globális szinten, de Indiára nézve is.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.