2019. 10. 04. - 08:16

Már mesterséges intelligenciával is lehet állásra jelentkezni a McDonald's-nál

Már mesterséges intelligenciával is lehet állásra jelentkezni a McDonald's-nál
A McDonald's mesterséges intelligenciával fejlesztette a toborzási rendszerét, miután nemrég lehetőséget adtak arra, hogy a jelentkezők olyan MI-platformokon keresztül is be tudják adni a jelentkezésüket, mint a Google Asszisztens vagy az Amazon Alexa.

Az új mesterséges intelligencia alapú, "Apply Thru" nevet viselő megoldással a McDonald's azt a célt tűzte ki, hogy a fiatalok számára több lehetőséget biztosítsanak a karrierjük megkezdésére valamelyik étteremben.

Mivel az ifjabb korosztály már abszolút a digitális világban nevelkedett fel, ezért többek között az MI-alapú hangsegédeket is aktívan használják, ezért az étteremlánc ezt a csatornát is megnyitotta az álláshirdetésekre történő jelentkezésre.

A McDonald's-nál már mesterséges intelligencia segíti a munkaerőfelvételt
A McDonald's-nál már mesterséges intelligencia segíti a munkaerőfelvételt


A folyamat a szokásos "Alexa" vagy "OK Google" hangutasításokkal kezdődik, melyet követően a McDonald's rendszere néhány alapvető kérdést tesz fel számukra. Ezzel gyorsítható, egyszerűsíthető és nem utolsó sorban automatizálható a felvételi ezen szakasza, majd a kapott válaszok alapján a jelentkezők kapnak egy linket, tehát online módon fejezhetik be a tesztet, és adhatják be pályázatukat.

A McDonald's egyébként nagyon komoly lépéseket tesz azért, hogy a mesterséges intelligencia és az automatika minél nagyobb szerepet tölthessen be a vállalat életében. A folyamatban lévő tesztprojektek között szerepel az, hogy a konyhában robotok készítsék az ételt, valamint hangutasításokkal működő autós kiszolgáló egységet is terveznek.

Emellett két éve már bevezették az úgynevezett "Snaplications" rendszert, ami a Snapchat felületén biztosítja a lehetőséget arra, hogy állásra jelentkezzenek a felhasználók.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.