2019. 10. 17. - 10:40

Több mint egymillió emberhez jutattják el a mesterséges intelligencia üzenetét

Több mint egymillió emberhez jutattják el a mesterséges intelligencia üzenetét
Jakab Roland, az MI koalíció elnöke interjú keretében kiemelte: a mesterséges intelligencia akcióterv talán egyik legfigyelemfelketőbb vállalása, hogy 2020-ban több mint egymillió emberhez jutattjuk el a mesterséges intelligencia üzenetét valamilyen tudatosításon keresztül.
"Szeretnénk ha sokan meghallanák ezt az üzenetet, és megértenék, hogy a mesterséges intelligencia technológiája mit tesz lehetővé, milyen alkalmazási lehetőségek vannak, hol jelennek meg az életünkben" - hangsúlyozta Jakab Roland. Hozzátette, hogy van egy másik vállalás is, az ország lakosságának egy százalékát szeretnék valamilyen alapozó kurzuson végig vinni, melynek köszönhetően megértik a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket, és akár a jövőben ezen keresztül egy továbblépési lehetőség is megnyílhat számukra.
 
 
 
 
A nemrég bejelentett akcióterv nagyszabású tudatosító kampányokkal és az adatgazdaság beindítását ösztönző intézkedésekkel készíti elő az év végére várható MI országstratégiát. Az első elem, hogy a Mesterséges Intelligencia Kiválósági Központtal, illetve az MI Koalícióval megalapozzák a mesterséges intelligencia ökoszisztémát. A második pont, hogy elindítják Magyarország adatgazdaságát, melynek keretében többek között adatpiaci platformot és Nemzeti Adatvagyon Ügynökséget hoznak létre, valamint elkészítik az adatvagyon törvényt. Az akcióterv harmadik lépése a mesterséges intelligencia társadalmi tudatosítása, negyedik pont pedig a mesterséges intelligencia térkép megalkotása.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.