2019. 10. 12. - 08:39

Mesterséges intelligenciával fokozzák az otthonok biztonságát a Qubo okoseszközei

Mesterséges intelligenciával fokozzák az otthonok biztonságát a Qubo okoseszközei
Az indiai Új-Delhiben székelő Hero Electronix otthoni okoseszközök egész sorát mutatta be nemrég - a Qubo családba tartozó kiegészítők a mesterséges intelligencia előnyeit kihasználva teszik biztonságosabbá a háztartásokat.

A mesterséges intelligenciával felvértezett új Qubo okoseszközök között szerepel otthoni okoskamera, okos gázszenzor, okos füstszenzor és okos ajtó/ablak szenzor. Mindezekkel jó néhány veszélyforrás kezelhető hatékonyan, ami a felhasználók nyugalmát, biztonságérzetét segíti elő.

A Qubo otthoni kamerája az otthoni biztonság központi eleme lehet. Minden mozgást automatikusan észlel, valamint a mesterséges intelligencia útján analizálja is a kamera által látott objektumokat. Behatoló észlelése esetén egyrészt hangos szirénázásba kezd, másrészt azonnal küld értesítést a felhasználó okostelefonjára. Emellett hangszóróként is funkcionál, Bluetooth-on keresztül telefonról lehet vele zenéket hallgatni.


A Qubo mesterséges intelligenciával is rendelkező
okoseszköz-újdonságokat dobott piacra


A kamera HD felbontású, támogatja az Alexa hangasszisztenssel történő együttműködést, továbbá akár 128GB kapacitású microSD memóriakártyára tudja rögzíteni a videókat. A különböző felvételi funkciók között van Otthoni, Távoli és Éjszakai mód, sőt, aktív zónákat lehet a kamerának kijelölni, például olyan területeket a szobában, amelyek védelme különösen fontos.

A Qubo mesterséges intelligenciával is rendelkező okoseszköz-újdonságokat dobott piacraA Qubo ajtó/ablak szenzor szintén a hívatlan vendégek ellensége lehet, hiszen a nap 24 órájában figyeli az ajtókat és ablakokat. Bármilyen furcsaság esetén riasztja a tulajdonost okostelefonon keresztül. Sőt, be lehet állítani azt is, hogy a nap mely időszakaiban tartjuk jellemzően nyitva az ajtókat és ablakokat, eltérés esetén pedig szintén jelez a rendszer, így megelőzhetőek a kellemetlen meglepetések a hazaérkezésekkor.

Komoly veszélyektől tudja megvédeni a lakókat a Qubo gázszivárgás-érzékelője. A legkisebb szivárgás esetén is azonnal küldi az értesítést a felhasználónak, lehetővé téve a beavatkozást akkor, amikor még nem késő. Hasonlóan fontos szerepet tölt be a Qubo füstérzékelő, ami nem csupán tűz esetén riasztja a tulajdonosokat, hanem akkor is, ha például a konyhában odaég az étel sütés közben, vagy a ruhán felejtett vasaló kezd el füstöt produkálni.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.