2019. 11. 02. - 08:00

Mesterséges intelligencia: drónt is bevethet a Lexus elektromos autója

Mesterséges intelligencia: drónt is bevethet a Lexus elektromos autója

Első elektromos kocsiját mutatta be Tokióban a neves autómárka: az LF-30 koncepció önálló vezetésű és drónbevetési technológiával is rendelkezik.

Megalkotta első, különösen futurisztikus autóját a Lexus. Az autómárka a 46. Tokiói Motor Show-n mutatta be az LF-30 koncepciót, amely a szakemberek elmondása szerint a Lexus „elektromos víziója”.
 
Az autó önvezető, de emellett drón bevetésére is lehetőséget ad a benne alkalmazott technológia, mely már a 2030-as éveket idézi.
 
Az üvegtető egyben érintőképernyő is
Az üvegtető egyben érintőképernyő is
 
A négyüléses Lexus LF-30 óriási, felfelé nyíló ajtókkal és masszív üvegtetővel rendelkezik. Négy elektromos motort használ, melyek egy-egy kerékben helyezkednek el. Együttesen 536 lóerőre képesek, 516 nm nyomaték jellemzi az autót és 3,8 másodperc alatt gyorsul 62 km/óra sebességre.
 
A kocsi 110 kwh-os akkumulátorral működik, amely 500 kilométert képes megtenni egy töltéssel. Padló alá rejtett vezeték nélküli töltési technológiát használ a napi töltés egyszerűsítésére, mesterséges intelligencia-alapú energiakezelése pedig képessé teszi arra, hogy az energia optimális oszoljon el a járműben. A töltésvezérlés a felhasználó napi ütemtervével van összehangolva.
 
A Lexus új elektromos csodáját fejlett funkciókkal szerelték fel, kezdve az önálló parkolástól a magas szintű kényelemig. A fedélzeti technológia is figyelemreméltó: mesterséges intelligencia azonosítja a sofőrt hangfelismeréssel, majd igényeihez igazítja a belső teret, a megfelelő hőmérséklettől az audio elemekig.
 
A Lexus új elektromos csodája óriási ajtókkal rendelkezik
A Lexus új elektromos csodája óriási ajtókkal rendelkezik
 
A mesterséges intelligencia a lehetséges tevékenységekre is javaslatokat tesz a vezetőnek, amikor az autó megérkezik egy adott helyszínre.
 
A legfuturisztikusabb talán azonban az üvegtető, amely egyben masszív érintőképernyő – vagy a Lexus Airporter dróntechnológia, melynek segítségével a drón arra is képes, hogy a jármű csomagtartójába helyezze a csomagokat.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.