2019. 11. 01. - 08:55

A mesterséges intelligencia segít jobb befektetővé válni az embereknek

A mesterséges intelligencia segít jobb befektetővé válni az embereknek
A mesterséges intelligencia előnyeit a pénzügyi világban is éppoly hatékonyan fel lehet használni, mint bármi más területen. Többek között az MI abban tud segíteni az embereknek, hogy jobb és hatékonyabb befektetési döntéseket hozhassanak.

A mesterséges intelligencia persze önmagában nem képes kiváltani egy sokéves tapasztalattal rendelkező szakembert, de a döntéseket és a folyamatokat sokkal professzionálisabb szinten lehet meghozni ilyen segítséggel. A befektetésekkel kapcsolatos múltbéli adatok feldolgozásával, azok elemzésével és a várható kimenetel megjóslásával az MI egy új szintre emelheti ezeknek a pénzügyi műveleteknek a minőségét.

Milyen területeken nyújthat hatékony segítséget a mesterséges intelligencia?

A kockázatvállalási tolerancia megértése
Az MI-alapú tanácsadó kérdéseket tesz fel arra vonatkozóan, hogy az egyén kockázatvállalási toleranciája alacsony, közepes vagy magas, és a választ felhasználja a portfólió elkészítésében. A személyiség, a családi helyzet, a jövőbeni tervek mind-mind befolyásolják egy befektetés milyenségét, ezen információk felhasználásával pedig a mesterséges intelligencia a megfelelő útra tereli az embert.

Jobb befektető válhat valakiből a mesterséges intelligencia által
Jobb befektető válhat valakiből a mesterséges intelligencia által


Kvalitatív kérdések megválaszolása
A robo-tanácsadó számos kulcsfontosságú adatot szolgáltathat például a megtérülési ráta vagy a jövőbeni felhalmozódási előrejelzések terén. Teszi mindezt szubjektív kérdések megválaszolásával. Hogyan takaríthatok meg elegendő összeget a gyermekem egyetemi oktatására vagy a saját nyugdíjamra? Hogyan befolyásolja a befektetéseimet és megtakarításaimat a munkahelyváltás? Mi a legjobb módja a pénzügyi függetlenség megóvására, ha például hosszú időre ápolásra szorulok? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekben segít a mesterséges intelligencia.

Jobb befektető válhat valakiből a mesterséges intelligencia általA "big picture", vagyis a teljes kép átlátása
A beruházások mindig együtt járnak külső tényezővel vagy tényezőkkel, amelyek befolyással bírnak rá. Ilyenek például az adók vagy az ingatlantervek. A pénzügyi tanácsadó önmagában nem biztos, hogy minden területen tájékozott, ezért vagy más szakembereket von be, vagy a mesterséges intelligencia alapú technológiát használhatja fel ahhoz, hogy a big picture összeálljon.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.