2019. 11. 07. - 09:01

Az otthoni biztonsági kamerák is a mesterséges intelligencia által válnak hatékonyabbá

Az otthoni biztonsági kamerák is a mesterséges intelligencia által válnak hatékonyabbá
A felhő alapú tárolással működő kamerák a természetüknél fogva hajlamosabbak a támadásokra, mint a helyben rögzítős társaik. Egy kínai vállalat éppen ezért mesterséges intelligencia elven működő offline-kamerákat készített, amelyek hatékonysága kimagasló.

Az otthoni biztonsági kamerák a SimCam Alloy készítői szerint megbízhatatlanok: 90% a riasztásoknak téves, és valamilyen természetes dolog váltja ki őket, ami ellen nem lehet mit tenni. Ezen kívül sokszor elmulasztják a mozgásérzékelést, valamint a hackerek számára is könnyű célpontot jelentenek.

Ezzel szemben a mesterséges intelligencia elvén működő SimCam Alloy más. A hét minden napján 24 órában pontosan és megbízhatóan működik, felhasználva az MI által optimalizált képelemzést, és azonnal riaszt, ha valami rendellenességet észlel.

A kamera gyorsan és pontosan képes felismerni azt, hogy a mozgó tárgy a képen ember vagy nem, és mindezt 10 méteres hatókörön belül. Ha betörőt azonosít a képen, 1 másodpercen belül értesíti a tulajdonost, beindítja a HD élő videostreamet, továbbá egy 100 decibeles szirénát szólaltat meg.


Mesterséges intelligencia alapú kamera a nagyobb biztonságért


A megbízhatóságot fokozza az arcfelismerő tulajdonság. Ez azt jelenti, hogy előre beállított arcképek alapján nem riaszt akkor, ha ismerős személyek kerülnek a kamera elé, és a mesterséges intelligencia hatékonyan azonosítja őket akkor is, ha sapkát, sálat, napszemüveget vagy egyéb dolgot visel magán a kiemelt személy.

Mesterséges intelligencia alapú kamera a nagyobb biztonságértA postaládára vagy az ajtó elé lerakott csomagok helyére is be lehet állítani objektumkövetést. Ez azt jelenti, hogy a kamera felismeri, ha illetéktelen személy próbálja meg eltulajdonítani a csomagokat vagy egyéb küldeményeket, és természetesen meg is teszi a szükséges védelmi intézkedéseket.

A mesterséges intelligenciával feltuningolt képelemzést használó SimCam Alloy otthoni biztonsági kamera a SimCam hivatalos webáruházában már akár 119 dollárért, vagyis kb. 36.000 forintért beszerezhető.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.