2019. 12. 23. - 12:06

6 tipp egészséges rágcsálnivalók, melyekkel a fogyás is lehetséges

6 tipp egészséges rágcsálnivalók, melyekkel a fogyás is lehetséges

Nemcsak ünnepek közeledtével, általában is jó ötlet végiggondolni, milyen egészséges rágcsálnivalókat ehetünk, ha kedvünk támad nassolni. Íme az egyszerű és nagyszerű lista!

Ha egészségesen étkeznénk és/vagy fogyás is a célunk, nem szabad elfelejteni, hogy a főétkezések között enni kell valamit. Nem mindegy azonban, mire szavazunk.
 
Íme néhány egészséges rágcsálnivaló, amely csökkenti az éhséget, s közben a sóvárgást is leszorítja. Éhezni semmi értelme és nem is segít igazán a fogyásban.
 
Válasszuk meg okosan a rágcsálnivalókat!
 
Egészséges nassolnivaló: bolondítsuk meg a joghurtot egy kis gyümölccsel
Egészséges nassolnivaló: bolondítsuk meg a joghurtot egy kis gyümölccsel
 
1.Gyümölcs: egy alma vagy egy kis szőlő mindig jöhet, ha szeretnénk éhségünket csökkenteni. Rostban gazdagok és kielégítik az édesség  iránti vágyunkat. A grapefruit is jó választás – sok vitamint tartalmaz és alacsony a kalóriatartalma.
 
2.Diófélék: egy marék dió ugyancsak jó döntés, ha főétkezések között enni vágyunk. Választhatunk azonban mandulát is – sok benne a rost, fehérje és az egészséges zsír. Hosszútávon telítve érezhetjük magunkat tőle. A mogyoróval hasonló a helyzet.
 
3.Főtt tojás: szintén jó választás, mivel számos alapvető tápanyag található meg benne, beleértve a fehérjét és a kolint. Két darab főtt tojás elfogyasztásától telítettebbek leszünk, s nem fogjuk túlenni magunkat. Ráadásul tökéletes étel a fogyáshoz is.
 
4.Joghurt: kalciumban és fehérjében gazdag a joghurt. Dobjunk bele rostban gazdag gyümölcsöket, s tegyük élvezetesebbé az összhatást. Ezzel egyébként a tápértékét is növeljük. Feltölt és gátolja az éhség érzetet. Kalóriatartalma alacsony, vagyis nem kell hízásra számítani.
 
5.Popcorn – pattogatott kukorica: jó választás egészséges nassolnivalóként, ha csak nem merítjük bőségesen vajba ás szórjuk meg sok sóval. Kalóriáját tekintve nem sok, s egy kis fehérjét is tartalmaz.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.