2020. 01. 16. - 10:00

Mesterséges intelligencia: növényt termeszt a jövő konyhai készüléke

Mesterséges intelligencia: növényt termeszt a jövő konyhai készüléke

Meglepő újdonságot mutatott be a Las Vegas-i technológiai kiállításon az egyik legismertebb elektronikai cég. A jövő konyhai készülékével kész kertészetünk lehet otthon.

Különleges újdonsággal rukkolt elő Las Vegasban az LG: a 2020-as CES technológiai kiállításon, mely a világ legnagyobb fogyasztói technológiai vására, olyan konyhai készükéket mutattak be, amely lényegében egy beltéri kertészeti egység.
 
Az első lépés afelé, hogy az emberek a lakásban is termeszthessenek fűszernövényeket a főzéshez.
 
Első ránézésre az intelligens készülék olyan, mint egy hűtőszekrény, csakhogy beépített kertet tartalmaz, amely fejlett világítási, hőmérséklet- és vízszabályozással rendelkezik, s lehetővé teszi, hogy a felhasználó egész évben termeszthessen fűszernövényeket.
 
Beépített beltéri kertészet - a jövő konyhai készüléke
Beépített beltéri kertészet - a jövő konyhai készüléke
 
Az LG legújabb készüléke kész mag-csomaggal érkezik, illetve a növények növekedését figyelő applikációval, amely segít a felhasználóknak tápanyagban gazdag, ízletes fűszereket termeszteni. saját otthonukban.
 
A rugalmas modulok alkalmazásával a készülék megteremti az optimális kültéri körülményeket, pontosan egyeztetve a hőszigetelt házban levő hőmérsékletet és a napszakot.
 
A LED-es világítás, a levegő-keringetés és a megfelelő vízkezelés lehetővé teszi, hogy a magvak hamar ízletes alapanyaggá alakuljanak az ételek készítéséhez.
 
A fejlett kertészeti technológia 24 vetőmagcsomagnyi növényt képes fenntartani, elegendőt egy (négyfős) család számára.
 
Az automatizált kertészet kulcsa a nem cirkuláló vízellátási-technológia, mely egyenletesen oszlatja el a növények által megkövetelt pontos vízmennyiséget.
 
Ez az intelligens technológia megelőzi az algák növekedését, sőt a kellemetlen szagokat is meggátolja, tökéletes környezetet teremtve a természetes fűszer- és leveles zöldségek növekedéséhez.
 
A növény-csomagok egyébként tartalmaznak tőzegmohát és műtrágyát is, megkönnyítve az azonnali ültetést. Az LG közleménye szerint a csomagokban 20 különféle növény áll az ember rendelkezésére, beleértve több típusú salátát, cikóriát, rukkolát és bazsalikomot.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.