2020. 01. 18. - 08:58

Mesterséges intelligencia: önjáró autóval lepte meg a Sony a jelenlevőket

Mesterséges intelligencia: önjáró autóval lepte meg a Sony a jelenlevőket

Nem egyébbel, mint egy önvezető járművel rukkolt elő a Las Vegas-i technológiai kiállításon a Sony vállalat. A kocsi azt hivatott bizonyítani, hogy a cég a mobilitás-technológia terén is élen jár.

Alaposan meglepte a jelenlevőket a Sony vállalat Las Vegasban, a 2020-as CES elektronikai kiállításon, mely a világ legnagyobb technológiai fogyasztói vására.
 
A cég egy önjáró autót mutatott be: a Vision-S névre keresztelt jármű, bár önmagában is igen mutatós és lenyűgöző, azt hivatott bizonyítani, hogy az elektronikai cég szakértelme a mobilitás-technológia terén is kiemelkedő.
 
A vezető nélküli sedan 33 érzékelőt tartalmaz ahhoz, hogy a kocsi belső és külső részét egyaránt monitorozza, de felszerelték ún. fúziós technológiával is, mely az adatokat különböző forrásokból gyűjti össze annak érdekében, hogy biztosítsa a biztonságot. Fedélzeti érzékelői is vannak, melyek azonosítják és felismerik az embert és a tárgyakat az autóban.
 
Önjáró autóval rukkolt elő a Sony a Las Vegas-i CES show-n
Önjáró autóval rukkolt elő a Sony a Las Vegas-i CES show-n
 
A Vision-S-ben alkalmazott technológia olyan funkciókat tesz lehetővé, mint például az önparkolás, a fejlett sebességtartó automatika és az „automatikus sávváltó funkciók”.
 
Szórakoztatási és információs célokra ultra széles monitor is használható, melyet összekötöttek  a vállalat 360 elnevezésű valósághű audio-rendszerével – amely lenyűgöző hangot szolgáltat az egyes ülésekbe épített hangszórók révén.
 
A Sony négyüléses önjáró autója 0-96 kilométert tud megtenni 1 órán belül, 200 kilowattos motorral rendelkezik. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy valóban elkezdik gyártani a kocsit, egyelőre cskas demonstrációként szolgált – ám nem kizárt, hogy a közeljövőben többi önvezető társával együtt megjelenik az utakon.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.