2020. 01. 15. - 10:05

Maximális biztonság és kiszolgálás – íme az MI-vezérelt otthoni eszközök

Maximális biztonság és kiszolgálás – íme az MI-vezérelt otthoni eszközök

Számos érdekességet tartogatott otthoni tevékenységekhez is a Las Vegas-i technológiai kiállítás. Az LG egész sor újdonságot mutatott be, olyan eszközöket, melyek mesterséges intelligencia segítségével önállóan dolgoznak.

Volt mit látnia annak, aki a CES technológiai kiállításon megállt az LG standjánál. A dél-koreai multinacionális elektronikai vállalat hatalmas, lenyűgöző kínálatában az LG ThinQ technológiát mutatta be Las Vegasban.
 
A ThinQ technológia egy lépéssel tovább megy az eddigieknél, mélytanulást használ, hogy előrejelző és proaktív szerepet játszhasson a minél kielégítőbb felhasználói élmény érdekében. A hűtőszekrénytől kezdve, amely jelzi, hogy vegyünk tejet, mert kifogyóban van, az öltöztető szobáig, amely a legmegfelelőbb összeállítást javasolja testformánkhoz, számos meglepő okos eszközzel szolgál.
 
Ételt készítenek az LG ThinQ mesterségesen intelligens konyhai robotjai
Ételt készítenek az LG ThinQ mesterségesen intelligens konyhai robotjai
 
A mindennapi életben használatos modelleket az érdeklődők maguk is kipróbálhatták a kiállításon.
 
Mindegyik tárgy a „mesterséges intelligencia 4 szintje” szabályrendszer - hatékonyság, személyre szabás, érvelés és feltárás - betartásával működik. Egyes eszköz- és rendszerfunkciók automatizálhatók egyetlen paranccsal, például a hangfelismeréssel.
 
Az LG ThinQ bemutatója az intelligens ajtóval kezdődött, mely arcfelismeréssel és véna-hitelesítéssel ellenőrzi a látogatókat, mielőtt belépnének. Ha az ember kilépni készül az ajtón, hasznos információk jelennek meg rajta, így az időjárási körülmények és a forgalmi helyzet. Az intelligens ajtó a lakók távozásakor arra utasítja az LG ThinQ készülékeket, hogy alacsony fogyasztásúak legyenek.
 
Ha öltözködésről van szó, a vállalat egyedi intelligens tükörkoncepciója is lenyűgöző: az LG ThinQ fit rendszer kamerákat használ a felhasználó testének pontos felmérésére, majd reális avatárt hoz létre, s erre próbálja rá az elérhető ruhadarabokat – így az ember látja, mi hogyan mutatna rajta.
 
A cég robotikus megoldásai a konyhában is meghökkentették a technológiai tárlat látogatóit. A CLOi’s Table elnevezésű zónában meggyőződhettek a mesterséges intelligenciával működő eszközök kulináris készségeiről, hatékonyságáról és első osztályú vendégszeretetéről.
 
A futurisztikus étteremben az LG CLOi robotjai mindent elvégeztek, a rendelés felvételétől kezdve a főzésen, szervírozáson át a takarításig. A potenciális vendégek távolról foglalhatnak helyet a ThinQ alkalmazáson keresztül, s okos hangszórón, okos TV-n vagy okostelefonon keresztül böngészhetik a menüt.
 
Az LG ThinQ technológiájával a hűtő jelzi, ha vennünk kell valamit
Az LG ThinQ technológiájával a hűtő jelzi, ha vennünk kell valamit
 
Végül, de nem utolsósorban az LG-hez tartozó autós zónában a cég bemutatta a személyre szabott személygépkocsiját, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy kicsit az otthonukat is magukkal vigyék, ha elindulnak valahova: a járműben OLED kijelzők vannak, ahol az utasok továbbra is élvezhetik azokat a TV-programokat és filmeket, melyeket otthon kezdtek el nézni.
 
A személyre szabott hangzóna egyedülálló multimédiás élményt nyújt az utas számára, hanggal aktivált virtuális személyi asszisztens segítségével.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.