2020. 01. 27. - 08:54

Felismeri az ételeket a mesterséges intelligencia az okoshűtőkben

Felismeri az ételeket a mesterséges intelligencia az okoshűtőkben
Az idei Consumer Electronics Show (CES 2020) számtalan innovációt vonultatott fel, köztük a Samsung és az LG okos hűtőszekrényeit is, amelyek már hozzáadott mesterséges intelligencia képességeket kínálnak.

A Samsung legújabb generációs Family Hub hűtőszekrénye és az LG második generációs InstaView ThinQ hűtőszekrénye egyaránt képes arra, hogy a mesterséges intelligenciával felszerelt kamerák által azonosítani tudják a bennük lévő élelmiszereket. A lényege az ennek az ötletnek, hogy egyrészt tudassák a felhasználókkal, ha valami alapvető élelmiszer (pl. tej) elfogyott, de emellett arra is képesek, hogy a meglévő alapanyagokból receptötleteket javasoljanak.

A Samsung már 2016-ban is előrukkolt egy okos hűtőszekrénnyel, de azóta Bixby támogatással, SmartThings funkciókkal és AKG hangszórókkal fejlesztette tökéletesebbé. Most pedig az MI-alapú View Inside kamerákkal bővült az eszköz, ami a Family Hub-on keresztül személyre szabott ajánlásokat tud tenni arra vonatkozóan, hogy mely élelmiszer van fogyóban, melyikből kell tehát vásárolni.

Magas szinten használjákl ki a mesterséges intelligenciát a Samsung és az LG okoshűtői
Magas szinten használjákl ki a mesterséges intelligenciát
a Samsung és az LG okoshűtői


A Samsung szoftvere emellett a Whisk nevű élelmiszeripari tech-startuppal történő együttműködésnek hála akár egy heti étrendet is össze tud állítani, a hozzávalókból pedig intelligens bevásárlólistát készít, melyek több receptre is alkalmazhatóak lesznek. A hűtőszekrény részét képezi még egy nagy érintőképernyő is, amin nem csupán főzéshez kapcsolódó tartalmakat, hanem bármilyen szórakoztató videókat, képeket stb. meg lehet jeleníteni, akár a telefon képernyőjének tükrözésével.

Magas szinten használjákl ki a mesterséges intelligenciát a Samsung és az LG okoshűtőiAz LG InstaView hűtőszekrények 22 colos kijelzővel rendelkeznek, amelyek úgymond "átlátszóvá" tudnak válni, így a kamerák segítségével az ajtó kinyitása (és ezzel a hideg levegő kiáramlása) nélkül meg lehet nézni, hogy mi van odabenn. Az LG két új okoshűtője közül az egyik az úgynevezett Craft Ice funkcióval is bír, ami díszes, gömb alakú jéggolyókat tud készíteni, melyek egyrészt nagyon jól mutatnak egy pohár italban, másrészt a hagyományosnál sokkal lassabban is olvadnak el, így téve hosszabbá az élményt.

A Samsung és az LG új mesterséges intelligencia alapú hűtőszekrényei várhatóan tavasszal kerülnek a boltokba, áruk pedig valahol 4500 és 6000 dollár (1.360.000 és 1.810.000 forint) között várható.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.