2020. 03. 12. - 09:05

Zajszűrést végez a mesterséges intelligencia az OPPO Enco Free fülhallgatóban

Zajszűrést végez a mesterséges intelligencia az OPPO Enco Free fülhallgatóban
Az OPPO egy igen fejlett, teljesen vezeték nélküli fülhallgatót dobott piacra OPPO Enco Free néven, amiben a mesterséges intelligencia is fontos szerepet kapott.

Az OPPO Enco Free egy vezeték nélküli (True Wireless) fülhallgató, ami 13,4 mm-es driverrel rendelkezik. Ez kiváló hangminőséget, valamint erőteljes és dinamikus mély hangokat ígér, mindezt akár Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül, Android vagy iOS eszközök támogatásával.

A szerkezeten a hangerő szabályzására és a zeneszámok léptetésére érintőgombok állnak rendelkezésre. A felhasználók három különböző sapka közül választhatnak, annak érdekében, hogy megfelelően illeszkedjen a fül alakjához, és maximális élményt tudjon nyújtani.

Az igen alacsony, mindössze 120 milliszekundumos késleltetésen túl a mesterséges intelligencia is jelen van a fülesben. Ez felel ugyanis a hatékony zajszűrésért, hogy hívás közben a másik fél a lehető legjobb minőségben hallja a felhasználó hangját. Emellett az OPPO Enco Free hangutasítások kiadására is lehetőséget biztosít.

A mesterséges intelligencia az OPPO Enco Free használatát is jobbá teszi
A mesterséges intelligencia az OPPO Enco Free használatát is jobbá teszi


A fülhallgatót infravörös érzékelővel is ellátták, aminek igen hasznos szerepe van: ez biztosítja a viselésérzékelést, vagyis ha a használója kiveszi a füléből, akkor a zene automatikusan megáll. A telefonhoz kapcsolódás is automatikusan történik, méghozzá akkor, amikor a füles tokját kinyitjuk.

A mesterséges intelligencia az OPPO Enco Free használatát is jobbá tesziAz IPX4 minősítésű, azaz vízálló OPPO Enco Free egy 31 milliamperóra kapacitású akkumulátort hordoz magában. Ez 5 órányi zenelejátszásra vagy 30 órányi telefonhívásra elegendő 50%-os hangerő beállítása esetén. A 410 milliamperóra kapacitású, USB Type-C csatlakozós töltőtokból összesen 25 órányi üzemidő csikarható ki a fülhallgató számára. A tokot egyébként 110 perc alatt lehet teljesen feltölteni, míg a fülhallgató számára 70 perc kell.

A 4,6 grammot nyomó OPPO Enco Free töltőtokja 48,2 gramm, tehát igen könnyen hordozható kiegészítőről van szó. A szett fekete és fehér színben már néhány napja elérhető Indiában, ahol 7.990 rúpiáért, vagyis kb. 32.000 forintért lehet megvásárolni.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.