2020. 04. 03. - 11:37

Dúskálnak a mesterséges intelligencia képességekben a HUAWEI P40 széria okostelefonjai

Dúskálnak a mesterséges intelligencia képességekben a HUAWEI P40 széria okostelefonjai
Március 26-án bemutatkozott a HUAWEI legújabb csúcstelefon-triója, a HUAWEI P40, a P40 Pro és a P40 Pro+, melyek az egyébként is fejlett megoldások mellett a mesterséges intelligencia alapú képességekben sem szűkölködnek.

A HUAWEI P40 széria talán a kamerarendszerére lehet a legbüszkébb. Az 50 megapixeles Ultra Vision egység mindhárom modellnél közös, ennek köszönhetően pedig rendkívül részletgazdag képeket lehet készíteni még alacsony fényviszonyok között is.

A P40 emellett 16 megapixeles ultraszéles látószögű és 8 megapixeles telefotó kamerát is kapott. A P40 Pro-ba viszont már a főegység mellé 12 megapixeles SuperSensing Telephoto kamera került optikai képstabilizátorral, de az 5x-ös optikai zoomért is ez felel, de még ezen felül egy 3D mélységérzékelő kamera is helyet kapott. A P40 Pro+ 40 megapixeles főkamerájának oldalán pedig egy 8 megapixeles SuperZoom kamera leledzik optikai képstabilizátorral és 10x-es zoom képességgel, de a 8 megapixeles, optikai képstabilizátoros és 3x-os optikai zoomos telefotó kamerát és a 3D mélységérzékelő kamerát sem kell nélkülözni.


A HUAWEI P40 család életének részét képezi a mesterséges intelligencia


A kamerák Colour Temperature Sensorral, vagyis színhőmérséklet-érzékelővel, továbbá mesterséges intelligencia alapú automatikus fehéregyensúly-szabályzóval vannak felszerelve. A mélytanulási algoritmusok valós időben optimalizálják a portréfotókat azáltal, hogy a kellő mértékben javítanak a fényeken és a részletességen.

A HUAWEI P40 telefonoknál debütált a HUAWEI Golden Snap szolgáltatás, amely tartalmazza az AI Best Moment funkciót. Ez egy okos fényképezési megoldás, ami a mesterséges intelligenciát használja arra, hogy a mozgóképekből kiválassza és fotóként elmentse a legjobb pillanatokat.

A HUAWEI P40 család életének részét képezi a mesterséges intelligenciaNem kevésbé hasznos az AI Remove Passerby és az AI Remove Reflection: előbbi a járókelőket képes retusálni a képből a mesterséges intelligencia által, utóbbi pedig a nem kívánt fényvisszaverődéseket és tükröződéseket távolítja el a képekről.

A HUAWEI P40, a P40 Pro és a P40 Pro+ tehát összességében új szintre emeli a fényképezést és a videózást a mesterséges intelligenciának köszönhetően. A P40 és a P40 Pro már Magyarországon is megvásárolható, áruk kb. 275.000 Ft, illetve 375.000 forint, de arról nincs hír, hogy a P40 Pro+ mikor fog megjelenni idehaza.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.