2020. 04. 15. - 09:40

Mesterséges intelligencia segít megküzdeni a koronavírussal Indiában

Mesterséges intelligencia segít megküzdeni a koronavírussal Indiában

India új technológiákat, mesterséges intelligenciát és digitális platformokat használ 20 város helyi hatóságainak támogatására a koronavírus-járvány idején.

A koronavírus világjárvány rendkívül nagy igényt teremtett az egészségügy digitális szolgáltatásaira és a monitoringra, melyekkel van esély nagy tömegeket szűrni, nyomon követni a fertőzést, elosztani az erőforrásokat és menedzselni a kommunikációt.
 
A Larsen & Toubro (L&T) India legnagyobb mérnöki konglomerátuma, mely új technológiákat, köztük a mesterséges intelligenciát és annak digitális platformjait használja 20 város helyi hatóságainak támogatására, hogy figyelemmel kísérhessék és végrehajthassák a koronavírus elleni küzdelmet szolgáló intézkedéseket.
 
Az L&T intelligens technológiai megoldásokat vezetett be ezekben a városokban, melyek segítenek a helyi hatóságoknak a tömegek monitorozásában, megfigyelésében és a velük való kommunikációban – miközben a közrendet és a jogokat tiszteletben tartják.
 
Az indiai Mumbaiban is nagy szükség van a tömeg figyelésére a koronavírus járvány idején
Az indiai Mumbaiban is nagy szükség van a tömeg figyelésére a koronavírus járvány idején
 
„Cégünk különféle városi hatóságokkal és állam-kormányokkal működik együtt, hogy a nagyvárosokban hatékonyan kezeljük a komplex polgári funkciókat - mondta el SN Subrahmanyan,  vezérigazgató és az ügyvezető igazgató. - Vállalatunk zökkenőmentesen tud integrálni különféle intelligens technológiákat a megfigyelés, a tömegkezelés, az üzenetküldés és a lakossággal folytatott kommunikáció kezelésébe, s támogatja a városi polgári közigazgatás átalakítását” – tette hozzá.
 
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. április 2-án virtuális kerekasztal-beszélgetést szervezett globális technológiai szakértők részvételével, hogy olyan, technológiát alkalmazó ötleteket és megoldásokat tárjanak fel, melyek hozzájárulhatnak a világjárvány leküzdéséhez és a globális gazdaság visszaállításához is.
 
Indiában az L&T vállalat önkormányzati és rendőrségi ügynökségekkel működött együtt a technológiák üzembe helyezésében, az irányítási- vagy városi műveleti központok vezetésében olyan városokban, mint Mumbai, Pune, Nagpur, Prayagraj, Ahmedabad, Visakhapatnam és Hyderabad.
 
Hyderabadban a hatóságok arra utasították az embereket, ne menjenek el lakóhelyüktől 3 km-en túlra, még alapvető áruk vásárlása esetén sem.
 
Az L&T gépi tanuláson alapuló, automatizált rendszámfelismerő rendszert is kínál, mely segíti a rendőrséget a szabályok betartatásában.
 
Mumbai-ban és Hyderabadban az L&T mesterséges intelligencia és tömeg-információ elemzés valós idejű riasztásokat vált ki a rendőrségi központokban, hogy segítse a hatóságokat a tömeg eloszlatásában.
 
A vállalat új megoldásokon is dolgozik a helyi hatóságokkal együttműködve – ilyen a chatbot-alapú vészhelyzeti átjáró rendszer Telanganában, a drón alapú megfigyelés a tömeg kialakulásának monitorozására Mumbaiban és a láz hőkamerás észlelésére, szintén Mumbaiban.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.