2020. 04. 16. - 10:40

Mesterséges intelligencia asszisztenst kapott a Redmi Smart Display 8" otthoni okoskijelző

Mesterséges intelligencia asszisztenst kapott a Redmi Smart Display 8
A Redmi K30 Pro okostelefon bemutatójának keretében rántotta le a leplet a Xiaomihoz tartozó Redmi márka az új, mesterséges intelligenciával felvértezett asztali okoskijelzőjéről, ami a Redmi Smart Display 8" nevet viseli.

A Redmi Smart Display 8" esetében már a neve is sugallja azt, hogy egy 8 hüvelykes kijelzővel bíró eszközről beszélünk. Ez egész pontosan egy multitouch érintőkijelző, ami 1820 x 800 pixeles felbontással, valamint 178 fokos betekintési szöggel rendelkezik.

A készülék emellett beépített HD-kamerával és 1,75 colos, 5W-os hangszóróval büszkélkedhet. Nem utolsó sorban pedig megkapta a XiaoAI harmadik generációs mesterséges intelligencia asszisztensét, amivel az otthonokban lévő, Internet of Things (IoT) eszközök vezérlése rendkívül egyszerűvé és gyorssá válhat.


A Redmi Smart Display 8" okoskijelzőben ott van a mesterséges intelligencia


A Xiaomi szerint a Redmi Smart Display 8" MI-asszisztense 2000-nél is több okoseszközt tud kezelni, legyen szó szórakoztató eszközökről (hangfal, televízió stb.) vagy biztonsági berendezésekről (riasztó, kamera, stb.). Mindez ráadásul nem csupán a kijelző érintésével valósítható meg, hanem hangutasítások, sőt, kézmozdulatok útján is, így egy valóban modern otthoni ökoszisztéma valósítható meg vele.

A Redmi Smart Display 8" okoskijelzőben ott van a mesterséges intelligenciaA beépített Bluetooth Mesh gateway szintén hasznos tulajdonság, ugyanis a Bluetooth-os készülékek egyetlen szimpla kattintással társíthatók az okoskijelzőhöz. Ez a Bluetooth 5.0 kapcsolat emellett a zenelejátszást is lehetővé teszi, hála az A2DP támogatásnak. De nem hiányozhat a Wi-Fi sem, egész pontosan a Wi-Fi 802.11 b/g/n 2.4GHz szabvány van jelen a szerkezetben.

A Redmi Smart Display 8" a Xiaomi hazájában, azaz Kínában 349 jüanos áron debütált, ami meglehetősen kedvezőnek nevezhető, hiszen alig 16.000 forintot jelent. A konkurens gyártók termékei, mint például az Amazon Smart Display ára ennek közel háromszorosa, így valóban egy megfizethető alternatíváról beszélhetünk a Redmi újdonsága esetében.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.