2020. 06. 20. - 10:37

Mesterséges intelligencia alapú hangvezérlés az új Redmi Smart TV okostelevíziókban

Mesterséges intelligencia alapú hangvezérlés az új Redmi Smart TV okostelevíziókban
A Xiaomi Redmi márkája nemrég bemutatta az új Redmi Smart TV X-szériás okostelevízió-családot, amelyet egy 50, egy 55 és egy 65 hüvelykes képernyővel bíró készülék alkot, és amelyeknél többek között a mesterséges intelligencia jelenti a közös pontot.

Rendkívül elegáns kialakítású, ultravékony kerettel rendelkező okostelevíziók lettek a Redmi Smart TV X50, X55 és X65 modelljei, hiszen a kijelző-készülékház aránya nem kevesebb, mint 97%. Mind az 50, mind az 55, mind pedig a 65 hüvelykes modell egyaránt 4K felbontású panelt birtokol, tehát támogatják a 3840 x 2160 pixel felbontású médiatartalmakat.

A képernyő betekintési szöge 178 fokos, tehát csaknem bármilyen szögből nézve tökéletes képminőséget produkál. Ehhez hozzájárul a HDR 10 támogatás, a 85%-os NTSC színskála lefedése, továbbá a MEMC-technológia, ami a képernyőn megjelenő mozgások optimalizálásáért felel.

Aztán ott van még a mesterséges intelligencia is, amit ezeknél a televízióknál a XiaoAI hangvezérlő funkció biztosít a nagy hatótávolságú mikrofonok segítségével. Ennek köszönhetően a televízió vezérlése (csatornaváltás, hangerőszabályzás, médiatartalmakhoz való hozzáférés stb.) hangutasítások alapján is elvégezhető, sőt, a háztartásban lévő más kompatibilis IoT-eszközök kezelésére is lehetőséget biztosít.

A Redmi Smart TV X50, X55 és X65 okostelevíziókban a mesterséges intelligencia is jelen van
A Redmi Smart TV X50, X55 és X65 okostelevíziókban a mesterséges intelligencia is jelen van


De ezzel nem ért véget az intelligens szolgáltatások sora, hiszen a a PatchWall-t sem kell nélkülözni. A PatchWall a felhasználók tévézési szokásai, a megtekintett médiatartalmak és a meglátogatott weboldalak analizálásával személyre szabott ajánlatokat biztosít, méghozzá a gépi tanulás útján.

A tévékben négymagos NovaTek NT72671D 12nm processzor, Mali-G51 grafikus egység, 2GB RAM és 32GB tárhely működik. A kiváló hangzásért négy 12,5W-os, fejlett képességű hangszóró, továbbá a DTS audio és a Dolby Audio támogatás felel.

A Redmi Smart TV X-eken három HDMI (közülük egy ARC-támogatású), két USB, egy S/PDIF és egy Ethernet csatlakozó található. Támogatja a Wi-Fi 802.11 ac (2,4 / 5GHz) szabványt, továbbá a Bluetooth 5.0 LE-t.

A Redmi új okostelevízióinak forgalmazása június közepén kezdődött meg Kínában. Az X55-ös modell ára 2.299 jüan (kb. 99.000 forint), az X65-ösé pedig 3.299 jüan (kb. 142.000 forint), míg az X50-es áráról egyelőre nincs hír.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.