2020. 07. 14. - 09:30

Mesterséges intelligencia – Van, ahol már robot nyírja a füvet

Mesterséges intelligencia – Van, ahol már robot nyírja a füvet

Akár egy megvalósult álom: a sokszor bosszantóan hosszadalmas fűnyírást is képes már az ember helyett megoldani a robot.

Noha a kertet sokan kedvelik, annak fenntartása, szépítgetése hosszadalmas és gyakori feladatokat von magával.
 
Bőven akad olyan ember, aki csak élvezni szereti a szép, zöld környezetet, ám az azzal járó munkák inkább bosszantják és fárasztják.
 
Erre nyújt most megoldást a robot fűnyíró, melyet immár több gyártó is kínál. A robot fűnyírók piaca idén a becslések alapján eléri az 1,3 milliárd dollárt – s a várakozások szerint évente több mint 12 százalékkal növekszik majd a 2019–2025 közötti időszakban.
 
Mesterséges intelligencia - Több robot fűnyírót is szolgálatba állítottak már
Mesterséges intelligencia - Több robot fűnyírót is szolgálatba állítottak már
 
A robot fűnyírók népszerűsége és eladásuk növekedése évről-évre kétszámjegyű lesz, tekintve, hogy Európában, Észak-Amerikában és az Ázsia-Csendes óceáni térségen is nagy irántuk a kereslet. Ezzel párhuzamosan egyre többen tudomást is szereznek ezen eszközök létezéséről a fejlődő országokban. Olvasd el: Egyre népszerűbb  takarítórobot
 
A professzionális tájrendezési szolgáltatások iránti növekszik az igény és a kereslet. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy mivel a robot fűnyírók jelenleg egy szűkebb réteget érdekelnek, az irántuk tanúsított kereslet és a piaci növekedésük a recesszió előtti szinten van.
 
A fejlett országokban az építőipar gyarapodása is hozzájárul a robot fűnyírók iránti igényhez.
 
A kerti termékek, késztermékek, alkatrészek és tartozékok globális ellátási lánca zavarokkal küzd a koronavírus terjedése óta. Olvasd el: Szendvicskészítő robotok állnak szolgálatba
 
Mégis, az olyan piacokon, mint például az Egyesült Államok, a járvány ellenére is stabil a kerti gépek iránti kereslet - a Covid-19 általános hatása a robot fűnyírók piacára továbbra is alacsony.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.