2017. 02. 13. - 14:40

Ön megszállna a könyvtárhotelben? Így fest!

Ön megszállna a könyvtárhotelben? Így fest!

Miután manapság szinte minden elképzelhető, így talán cseppet sem lepődünk már meg azon, hogy Japánban könyvtárszállodában is lehet aludni – és lakni.

Napjainkban bőven működik néhány meglepő kialakítású hotel a világon – akár börtönszerű szállóban is éjszakázhat az, akinek ehhez támad kedve.

Japán fővárosában, az Ikebukuro negyedben a fifikás tervezők abból indultak ki, hogy az emberek egy része ma is nagyon szeret olvasni, vagy éppenséggel ráférne, hogy kötetet lapozgasson egy hangulatos helyen.

Kis alvóhelyek, sok-sok könyvespolc jellemzi a tokiói Book and Bed hotelt 

Kis alvóhelyek, sok-sok könyvespolc jellemzi a tokiói Book and Bed hotelt

Book and Bed hotel néven új szálloda nyílt Tokióban, amely egyrészt könyvtár, másrészt szálló, kocka alakú alvószobákkal. Nem található mindegyikben könyvszekrény, a belső teret osztották meg: kisebb és nagyobb olvasótereket alakítottak ki, könyvespolcokkal és pihenőzuggal, kényelmes kanapé felhasználásával.

A hotelben több mint 3 ezer, japán és angol nyelvű kötetet talál az, aki belemélyed a nézelődésbe, olvasgatásba.

Hangulatos belső terekké alakították az alapvetően könyvtár funkciót ellátó helyet

Hangulatos belső terekké alakították az alapvetően könyvtár funkciót ellátó helyet

A kapszula helyiségeknek is nevezett szobák kezdőára 3800 jen, de aki nem akar megszállni itt, akár napközben is betérhet egy órára pihenni és olvasni – ez óránként 500 jenbe kerül.

De a könyvtárhotel tehát nemcsak a művelődésre ad lehetőséget és egy kis nyugalomra, hanem arra is, hogy a vendégek egy méretes, közös nappaliban eszmét cserélhessenek egymással.

Sokaknak tetszik a könyvtárhotel ötlete

Sokaknak tetszik a könyvtárhotel ötlete

Hogy a szálló vezetője, Kei Asai mennyire könyvmániás, az nem derült ki, de elképzelése az volt, hogy a vendégek valamilyen szórakoztató dolgot csinálhassanak, mielőtt elalszanak. Mert egyébként ez a hotel is egy „kapszulahotelnek” tűnne – ám ennél sokkal többet nyújt a vendégeknek, akár egy-egy órára, akár éjszakára is maradnak.

A könyvtárszálló az emberek közötti kapcsolatteremtést is elősegíti.

Fotó: bookandbedtokyo.com

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.