2017. 02. 21. - 11:45

Saturnia – lépcsős fürdő Olaszországban

Saturnia – lépcsős fürdő Olaszországban

Európa legjobbjai közé tartozik az Itáliában található fürdőkomplexum, mely a világ egyik legérdekesebb ilyen helye. Igazán különleges környezetben várja a fürdeni és gyógyulni vágyókat.

Világ fürdői sorozatunk első gyöngyszeme az igazi csodaszámba menő, különleges környezetben fekvő, olaszországi Saturnia fürdőkomplexum.

A természet meglehetősen kreatívat alkotott ezen a békés, zöld helyen, Rómától közel 200 kilométeres távolságban. Az itáliai fővárostól északra található Saturnia lépcsőzetes sziklákból áll, melyek 37 fokosra melegszenek fel, s a víz rajtuk keresztül zúdul le. Kőmedencék gyűjtik össze, melyek úgy festenek, mintha csak ember tervezte volna őket.

Mintha tervezők alkották volna a Saturnia fürdő medencéit 

Mintha tervezők alkották volna a Saturnia fürdő medencéit

A víz lefolyik a megdöbbentően tökéletes sziklákon, majd szétárad a „medencékben” és eltűnik a nádasban. Olyan, akár egy folyó, rendkívül jótékony gázokkal és ásványi anyagokkal telítve.

A rómaiak már az ősi Róma idején felfedezték e csodálatos fürdőt és annak minden előnyét. Tökéletes nyugtató, lazító hatással bír a Saturnia vize, de emellett a különféle egészségügyi problémákkal küzdőknek is ajánlott kipróbálni.

Számos betegséget gyógyít a Saturnia fürdő vize

Számos betegséget gyógyít a Saturnia fürdő vize

Hogy milyen gondok esetében érdemes meglátogatni a fürdőt? A gyulladásokkal, izomlázzal küzdők, valamint a légszőszervi- és vérkeringési problémákban szenvedők mindenképpen jól járnak, ha megmártóznak benne.

A Saturnia egy igazi természeti érték, no és látványnak sem utolsó!

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.