2017. 11. 14. - 12:30

Mire kell vigyázni tokaplasztikáztatás után?

Mire kell vigyázni tokaplasztikáztatás után?

Ahogyan a sebészeti beavatkozás előtt, úgy a tokaplasztika elvégeztetése után is szükség van elővigyázatosságra. Lássuk, mi az, amire mindenképp ügyelni kell és mivel adódhat probléma műtétet követően?

Annak érdekében, hogy egy tokaplasztika eredményes legyen és biztonságos, nemcsak az egynapos sebészeti beavatkozást megelőzően kell odafigyelni néhány dologra – például arra, mit fogyasztunk, mit iszunk, milyen gyógynövényt vagy egyéb gyógykészítményt használunk.

Előző cikkünkben szó esett a tokaplasztika műtétre való felkészülésről, illetve arról, mire lehet számítani az operáció napján és a felépülés kapcsán.

Milyen korlátozásokkal kell azonban szembenéznünk az egynapos műtétet követően, hogy ne legyen gond a plasztikáztatásból?

Kockázatok – kevésbé végezhető dolgok

Le kell szögezni, hogy a tokaplasztika utáni, jelentős komplikációk száma igen kicsi. A speciális rizikókról pedig a műtétet megelőző konzultáció alkalmával minden pácienst tájékoztatnak.

A tokaplasztika után is lehet számítani olyan problémákra, mely bármely műtétnél előfordulhat

A tokaplasztika után is lehet számítani olyan problémákra, mely bármely műtétnél előfordulhat

Minden sebészeti beavatkozás jár némi kockázattal – ezeket számításba kell venni.

Így a tokaplasztikát követően is lehet számítani arra, hogy az alábbi problémák jelentkezhetnek.

1.Az altatásnak lehetnek kedvezőtlen mellékhatásai.

2.Hematóma vagy szeróma – melyek során vér, folyadék halmozódhat fel a bőr alatt, s ezt el kell távolítani.

3.Fertőzés vagy vérzés

4.Megváltozott érzékelés

5.Hegesedés

6.Allergiás reakciók

7.A bőr alatti szerkezet károsodása

8.Előfordulhat az is, hogy az eredménnyel nem vagyunk elégedettek – ilyen esetekben további beavatkozásra lehet szükség.

9.Specifikus kockázatok fordulhatnak elő a tokaplasztika során. Ilyenek például a nyak területén tapasztalható zsibbadás és feszesség – melynek teljes elmúlása pár hónapba is beletelhet.

Fontos azonban tudni, hogy a kockázatokat minimálisra csökkenthetjük, amennyiben követjük az orvosi tanácsokat, útmutatásokat és megfelelő, kellően képzett szakembert választunk a tokaplasztika elvégzéséhez.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.