2018. 04. 01. - 21:00

Húsvéti programok Hollókőn

Húsvéti programok Hollókőn
A Nógrád megyei kistelepülés a világörökség része, ahol minden évben, a keresztények legnagyobb ünnepén felelevenednek a palóc hagyományok.
Ebben az évben is számos programmal várják az érdeklődőket Hollókőn mintegy három napon keresztül. Március 31-én lesz többek között Folklór események és bemutatják a népi életet az Ófalu házainál. Ezen felül a Nógrád Táncegyüttes bemutatja az igazi néptáncot, de az érdeklődők láthatják a népviseletet, de megismerhetik a szilvásgombóc készítés rejtélyét is.
 
Hollókő
Számos program lesz a településen Húsvétkor
 
Április 1-jén szentmisével kezdik a napot, amit feltámadási körmenet követ, majd táncházat tartanak, utána pedig jöhet a locsolkodás. Később zenés és táncos programokkal várják a kikapcsolódni vágyókat.
 
Április 2-án, húsvétkor kezdetét veszi a nagy locsolkodás, amely mellett zenei előadások szórakoztatják az érdeklődőket, mint például az Agyagbanda vagy a Bakator zenekar. A kicsik számára gyerekjátékokkal, táncházzal és mesejátékokkal készülnek a szervezők. Érdemes idén is Hollókőn tölteni a húsvétot.
 
 
N.O

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.