2018. 10. 17. - 10:25

4 tipp, miért érdemes enni a szilvát!

4 tipp, miért érdemes enni a szilvát!

A gyümölcsök fogyasztása nem véletlenül fontos a számunkra. Számos vitaminnal és ásványi anyaggal látnak el bennünket. A szilva is kiemelkedő segítség ezen a téren. De nézzük meg közelebbről, miért érdemes fogyasztani!

Régóta nem titok számunkra, hogy a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával igen sokat teszünk az egészségünkért. Természetes megmentők számos egészségügyi állapot esetén.
 
Köztük van a szilva is, amelyet lehet jobban vagy kevésbé szeretni – vitathatatlan, hogy többféle problémára nyújt természetközeli megoldást.
 
Miről is van szó? A szilva asztma és arthritis esetén is segít, ezért nélkülözhetetlen része lehet étrendünknek. Emellett hozzájárul, hogy szervezetünk elkerülje a hőgutát, a rákos megbetegedést és igen gazdag antioxidánsokban. Megvédi a testet a korai öregedéstől, mivel szabadgyök-ellenes tulajdonságokkal is bír.
 
A szilva nagyon sok jó tulajdonsággal védi az egészségünket
A szilva nagyon sok jó tulajdonsággal védi az egészségünket
 
Jó hatással van a szem egészségére, hozzájárul ahhoz, hogy a fényt szelekítven nyelje el a retina és erősíti a védelmező UV-fény szűrő funkciókat.
 
Íme a szilva legfontosabb előnyei.
 
1.A szilva gazdag a szorbitol és az izatin nevű anyagokban, melyek segítenek az emésztőrendszer funkcióinak ellenőrzésében és a székrekedést is enyhítik.
 
2.Nagyszerű C-vitamin forrás, mely a testet felruházza önvédelemmel, hatékonyabban száll szembe a fertőzésekkel, gyulladásokkal és a károsító szabad gyökökkel.
 
3.A szilva főszerepet játszik a szív egészségének javításában, azzal, hogy segít megszabadulni a szabad gyököktől és megelőzi a koleszterin oxidációt, mely pusztító hatású lehet a szívre és a vérerekre nézve.
 
4.Ez a gyümölcs segít megelőzni a rákot – az emlődaganat, gasztrointesztinális és légúti rákos megbetegedések mellett a szilváról az is kiderült, hogy hatékony védelem a rákos sejtek ellen. A gyümölcsben levő antocianin például a szájüregi rákot is távol tartja.
 
Ám érdemes fogyasztani a szilvát azért is, mert hatékonyan járul hozzá a testsúlycsökkentéshez – miközben megelőzi a székrekedést, a méreganyagokat is eltávolítja a testből.
 
Mivel rostban és antioxidánsban gazdag, a megfelelő emésztésről és anyagcseréről is gondoskodik. Fenntartja a máj- és a belek egészségét, a benne levő citromsav pedig segít felülkerekedni a fáradtságon és a görcsökön.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.