2015. 06. 21. - 16:27

A kurkuma gyógyhatásai

A kurkuma gyógyhatásai

Nemcsak remek kiegészítője az ételeknek, de az orvosok is dicsérik. Erősíti az immunrendszert és rákmegelőző hatással bír.

A kurkuma hazája Ázsia, melyet miután feldolgozzák sárga por alakjában árulják a boltokban. Elsőként a növény narancssárga szárát megfőzik, majd megtisztítják, napon megszárítják, végül pedig sárga porrá őrlik. Leginkább az indiai konyha fűszereként terjedt el. Sokan a gyömbérhez hasonlítják.

Kurkuma

A kurkuma rendkívül jó immunerősítő

Már az ókori görögök is felfedezték rendkívüli hatását a szervezetre. Amerikai tudósok pedig a 80-as években kezdték el kutatni a hatását. Vizsgálatok során sikerült kideríteni, hogy lassítja a káros folyamatokat a hasnyálmirigy és a csontvelőrákos betegeknél. Főzetet is készítenek belőle, amit aranytejnek neveztek el.  Legalább 300 féle gyógyhatása van. Többek között fertőtlenít, fájdalmat csillapít, védi a bőrt az öregedéstől, de jó gyulladások ellen is. Ráadásul a koleszterinszintre is kiváló és még a vérnyomást is szabályozza. Érdemes tehát minél gyakrabban kurkumát fogyasztani.

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.