2013. 08. 08. - 11:40

Ételek hatása a csontritkulásra

Ételek hatása a csontritkulásra
Nagyon sok minden befolyásolhatja a csontriktulás kialakulását. Közre játszik, hogy valaki genetikailag örökli, de sokat segíthet a megfelelő táplálkozás.
Megfelelő táplálkozás segíthet a csontrikuláson ( Videó forrása: www.youtube.com )

A csontritkulás kialakulása több tényezőtől is függ. Az egészségügynek 10%-os a genetikai adottságnak legfeljebb 15-20 %-os, a környezetnek 20-25 %-os, az életmódnak pedig legalább 50 %-os szerepe van.Nagyon fontos tényező, hogy maga a betegség örökölhető, tehát ha az anya szenvedett ebben a betegésben, elég nagy esély van rá, hogy a születendő gyerek is örökölni fogja. Fontos a mihamarabbi megelőzése ezért már egész fiatalon oda kell figyelni.

A statisztikák szerint a tejtermékek sem segítenek a betegeken

Részben genetikailag örökölhető a betegség

 

Fontos a mihamarabbi megelőzése ezért már egész fiatalon oda kell figyelni. A káros szokások is nagyon befolyásolják a csontritkulás kialakulását. Erős csontozat nem fog tudni kialakulni fehér liszt rendszeres fogyasztásától. Habár nagyon sokszor felhívták már a figyelmet a teljes kiőrlésű ételek fogyasztására változás még sem történik.

 

A statisztikai adatok egyre csak rosszabbak

Az egészséges táplálkozás segíthet, hogy ne alakuljon ki a betegség

 

A megelőzsnél nagyon fontos szerepet játszik az egészséges táplálkozás, azonban ennyi nem elegendő. Sokan azt gondolják, hogy a sok tejtermék bevietel sokban hozzájárul a betegség megelőzéséhez, javulásához. Adatok szerint a tejtermékek fogyasztása egyre csak nő, azonban a csontritkulásról szóló adatok nem csökkennek.

 

N.N.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.