Egészség hírek

Génjeinkben van a közösségi média imádata?

Génjeinkben van a közösségi média imádata?

Utánanéztünk már, mennyi időt töltünk a közösségi média használatával? Vagy akár valamilyen internetes játékkal? Kiderült: mindez a génjeinktől is függhet.

Pontosan talán senki sem tudja megmondani, mennyit időz a neten valamelyik közösségi oldalon, vagy játszik egy számára szórakoztató játékkal.

Brit kutatók szerint mindez a génjeinken is múlik – nem mindenki használja ugyanis egyformán a közösségi médiát, a szakemberek ezért úgy döntöttek, kiderítik, mi is ennek az oka.

Az ikrekkel végzett tanulmány a DNS-nek tulajdonít fontosságot.

Génjeinktől is függ, mennyit használjuk a közösségi médiát?

Génjeinktől is függ, mennyit használjuk a közösségi médiát?

A King’s College London kutatói 8500, 16 éves egypetéjű és kétpetéjű iker online média használatát elemezték. Az egypetéjű ikrek génjeiket tekintve 100 százalékban egyeznek, a kétpetéjűek csak 50 százalékban.

A kutatók azt a következtetést vonták le, hogy a gének és az öröklődés a különbségek több mint egyharmadáért felelős az online szórakozás használatát illetően, legyen az közösségi oldal, játék vagy tanulás a neten keresztül.

„Eredményeink ellentmondanak annak a népszerű teóriának, amely tulajdonképpen tehetetlen fogyasztóként tekint az emberekre” – mondta el Ziada Ayorech az egyetem sajtóközleményében, aki a főiskola pszichiátriai, pszichológiai és idegtudományi intézetének munkatársa.

A környezeti tényezők – vagyis, a médiaeszközökhöz való hozzáférés – szintén nagy szerepet játszott azok használatában, nagyobb mértékben, mint a genetika.

Ikreken tesztelték a kutatók, ki mennyit internetezik

Ikreken tesztelték a kutatók, ki mennyit internetezik

Amikor a kutatók azt is figyelembe vették, vajon csak egyik testvérnek volt-e okostelefonja, vagy a szülők egyiküknél jobban figyelték-e, mint másikuknál, mennyit használja a közösségi médiát, e tényezők a különbségek kétharmadát adták.

A tanulmány tehát talált összefüggést a gének és az online aktivitás között, de ez nem tekinthető ok-okozati kapcsolatnak.

A tanulmányt a PLOS One szaklap közölte.

Kapcsolódó cikk:

A szelfik csak rontják az önbecsülést? 

Génjeink hasonló végzettségű párhoz húznak?

B.A.

Bölcsességfogak - mikor nem vesszük hasznukat?

Bölcsességfogak - mikor nem vesszük hasz...

A sorban a harmadik, valamint utolsó őrlőfogainkat nevezzük bölcsességfogaknak. A legtöbb embernél késői tizenéves-, illetve huszonéves korban alakulnak ki. Ám ...
Karnevál Szentendrén

Karnevál Szentendrén

Február utolsó hétvégéjén első alkalommal rendezik meg a több napos karnevált, ahol számos programmal várják az érdeklődőket.   
Pápai Joci a Dal győztese

Pápai Joci a Dal győztese

Szoros volt a verseny, de végül kiderült, hogy a magyar sztár fogja képviselni hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.   
Folytatják az Agymenőket

Folytatják az Agymenőket

Bár felröppent a pletyka, miszerint a sorozat véget ér, most mégis úgy döntöttek, hogy újabb évadok lesznek.   
Szexi fotók készültek Kulcsár Edináról és párjáról

Szexi fotók készültek Kulcsár Edináról é...

A szépséges sztár úgy döntött készített egy fotósorozatot magáról, melyen kedvese, Csuti is szerepel.   
Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföldön?

Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföl...

A lakberendezési trendek évről-évre változnak, ám ez nem jelenti azt, hogy az esztendő kezdetével az ingatlantulajdonosok többsége váltáson kezd gondolkodni. Új...
Milyen illóolajjal növeszthetjük a hajunkat?

Milyen illóolajjal növeszthetjük a hajun...

A tincseket ápolni kell, hogy egészségesek, fényesek maradjanak, megőrizzék kellemes tapintásukat. Ennek érdekében szerencsére számos természetes módszert is be...
Keanu Reeves: Nekem már késő

Keanu Reeves: Nekem már késő

Nem vár túl sokat a jövőtől az 52 esztendős színész – legalábbis családot már biztosan nem szeretne. Úgy érzi, elment az idő már ehhez.
Mit egyen a kutyánk - helyesen?

Mit egyen a kutyánk - helyesen?

Talán furcsán hangzik, de nemcsak a saját magunknak vásárolt élelmiszerek címkéjét érdemes megnéznünk, hanem azét is, amit háziállatainknak szerzünk be. Nem min...
Adni jobb, mint kapni – tudományosan is!

Adni jobb, mint kapni – tudományosan is!

Úgy tűnik, valóban igaz az állítás - mi több, a tudósok által bizonyított. Jelentős érzelmi előnyökkel jár az ajándékozás annak számára, aki a másiknak örömet s...
< >