Egészség hírek

Mit tehetünk a pikkelysömör ellen?

Mit tehetünk a pikkelysömör ellen?

A pikkelysömör ellen érdemes életmódváltással tenni, ugyanis a betegség nagyon sok bosszúságot képes okozni az érintetteknek. A beteg bőrfelület korántsem mutat esztétikusan és sajnos ez rányomja bélyegét a mindennapi komfortérzetre és magabiztosságra.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelő életmódbeli változtatásokkal elérhető a tünetmentesség. Természetesen ehhez az is szükséges, hogy odafigyeljünk a testápolásra és az érintett bőrfelületet speciális alapanyagokkal kezeljük. Ugyan a betegségre való hajlamot génjeikben hordozzák az érintettek, de a Hillvital.hu információi szerint is van hatékony megoldás a pikkelysömör ellen. Nézzük, mire érdemes ügyelni annak érdekében, hogy a probléma minél ritkábban üsse fel fejét!

Erősítse immunrendszerét!

A legtöbb betegség rosszul reagál arra, ha immunrendszerünk le van gyengülve. Nincs ez másként a pikkelysömör esetében sem. Ha nem juttatjuk be a szervezetbe a szükséges mennyiségű mikroelemet, azt akár néhány hét után megérezhetjük. Fáradékonyak leszünk, megfázásos, lázas betegségek támadhatnak meg, és ezzel együtt fellángolhatnak a szervezetben a gyulladásos folyamatok. Az immunerősítés tehát kiemelt figyelmet érdemel akár megelőzés, akár a már kialakult gyulladásos állapot enyhítése érdekében. Érdemes beiktatni a mindennapokba, olyan szuperélelmiszereket, mint az alga, a cékla, vagy a különféle gyógygombák.

Pikkelysömör ellen egészséges étkezéssel

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges étkezés fontosságát. Ez az egyik legegyszerűbb, mégis talán leghatékonyabb módja annak, hogy eredményesen tegyünk a pikkelysömör ellen. A boltok polcain sorakozó finomított élelmiszerek, cukorban és gyors felszívódású szénhidrátokban gazdag ételek nem csak súlyfelesleget okozhatnak, de bizony a szervezet általános állapotára sincsenek jó hatással. A napjainkban gyakran gondot okozó elsavasodás ellen a megfelelő táplálkozással és az elegendő folyadékbevitellel tehetünk a legtöbbet.

Fontos, hogy zöldségekkel és gyümölcsökkel támogassuk meg immunrendszerünket. Az újszerű alapanyagok kipróbálása mellett érdemes kísérletezni az izgalmas fűszerekkel. Alapvetően elmondható, hogy ha tiszta táplálkozásra törekszünk, és elhagyjuk a mesterséges adalékanyagokkal teli fajtákat, azzal már sokat tehetünk a pikkelysömör ellen.

Gyógyteák minden mennyiségben

A mindennapi folyadékbevitelt is megtámogathatjuk a megfelelő gyógyteák fogyasztásával. Ízesítve, vagy akár anélkül is remek választásnak bizonyul a csalánlevél, a körömvirág, a bodzavirág vagy a gyermekláncfű levél. Érdemes olyan teakeverékeket választani, melyek ezekből akár többet is tartalmaznak egyszerre.

Az elmaradhatatlan külső ápolás

Sajnos még mindig sokan vannak, akik nem a megfelelő hatóanyagokat választják a mindennapi tisztálkodáshoz. A túl sok illatanyaggal rendelkező, szárító hatású tusfürdők helyett érdemes a természetese alapanyagokat előnyben részesíteni. A kátrányos, mézes szappanok remek választásnak bizonyulnak. Megéri kipróbálni olyan speciális hatóanyagokkal készült balzsamokat is, melyek eredményesen vethetőek be a pikkelysömör ellen.

Törekedjünk stresszmentességre!

Számos olyan élethelyzet adódhat, amikor jelentős feszültséggel kell számolnunk. Ezeket gyakran munkánkból és az elvárásoknak való megfelelés miatt nem kerülhetjük ki. Fontos azonban, hogy törekedjünk a stressz megfelelő kezelésére. A rendszeres sportolás remek választásnak bizonyul. Mindenki számára más és más elfoglaltság vezeti le a stresszt. Legyen tehát a cél ennek megtalálása. A sporttal biztosan nem lőhetünk mellé, és akár már napi harminc perc után teljesen kicserélve érezhetjük magunkat. Ne feledje, a pikkelysömör tünetei enyhíthetőek, sőt akár elérhető a teljes tünetmentesség is! Ennek érdekében azonban életmódváltással és mindennapi odafigyeléssel, érdemes tenni.

Bölcsességfogak - mikor nem vesszük hasznukat?

Bölcsességfogak - mikor nem vesszük hasz...

A sorban a harmadik, valamint utolsó őrlőfogainkat nevezzük bölcsességfogaknak. A legtöbb embernél késői tizenéves-, illetve huszonéves korban alakulnak ki. Ám ...
Karnevál Szentendrén

Karnevál Szentendrén

Február utolsó hétvégéjén első alkalommal rendezik meg a több napos karnevált, ahol számos programmal várják az érdeklődőket.   
Pápai Joci a Dal győztese

Pápai Joci a Dal győztese

Szoros volt a verseny, de végül kiderült, hogy a magyar sztár fogja képviselni hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.   
Folytatják az Agymenőket

Folytatják az Agymenőket

Bár felröppent a pletyka, miszerint a sorozat véget ér, most mégis úgy döntöttek, hogy újabb évadok lesznek.   
Szexi fotók készültek Kulcsár Edináról és párjáról

Szexi fotók készültek Kulcsár Edináról é...

A szépséges sztár úgy döntött készített egy fotósorozatot magáról, melyen kedvese, Csuti is szerepel.   
Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföldön?

Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföl...

A lakberendezési trendek évről-évre változnak, ám ez nem jelenti azt, hogy az esztendő kezdetével az ingatlantulajdonosok többsége váltáson kezd gondolkodni. Új...
Milyen illóolajjal növeszthetjük a hajunkat?

Milyen illóolajjal növeszthetjük a hajun...

A tincseket ápolni kell, hogy egészségesek, fényesek maradjanak, megőrizzék kellemes tapintásukat. Ennek érdekében szerencsére számos természetes módszert is be...
Keanu Reeves: Nekem már késő

Keanu Reeves: Nekem már késő

Nem vár túl sokat a jövőtől az 52 esztendős színész – legalábbis családot már biztosan nem szeretne. Úgy érzi, elment az idő már ehhez.
Mit egyen a kutyánk - helyesen?

Mit egyen a kutyánk - helyesen?

Talán furcsán hangzik, de nemcsak a saját magunknak vásárolt élelmiszerek címkéjét érdemes megnéznünk, hanem azét is, amit háziállatainknak szerzünk be. Nem min...
Adni jobb, mint kapni – tudományosan is!

Adni jobb, mint kapni – tudományosan is!

Úgy tűnik, valóban igaz az állítás - mi több, a tudósok által bizonyított. Jelentős érzelmi előnyökkel jár az ajándékozás annak számára, aki a másiknak örömet s...
< >