2015. 07. 15. - 21:30

Oda kell figyelni, hogy mit eszünk a melegben

Oda kell figyelni, hogy mit eszünk a melegben

A nagy kánikulában gyakori az élelmiszer eredetű megbetegedés, éppen ezért érdemes oda figyelni az ételek előkészítésére, tárolására.

Mi okozhat a nyári melegben megbetegedést? Ebben az időszakban több az élelmiszer eredetű megbetegedések száma, ami az ételekben lévő baktériumoknak, vírusoknak és méreganyagoknak köszönhető. Az ilyen fajta betegségeknek a tünetei többnyire a hányás, a hasmenés, a hasi görcsök, a rosszullét, de néha láz is felmerülhet. Sok betegség azért fordul elő, mert nem tartják be otthon az alapvető szabályokat.

 

Oda kell figyelni, hogy mit eszünk a melegben

 

Leginkább a hús- és baromfitermékekre, a nyers tojást tartalmazó ételekre, mint például a majonéz kell oda figyelni. Ezenfelül veszélyes lehet még a tej, tejtermékek, illetve, amik hűtést igényelnek. Olyan helyről nem szabad árut venni, ahol nem tiszta és megbízhatatlan az árus. A ránk maradt ételek pedig minél hamarabb hűteni kell.

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.