2010. 02. 08. - 12:24

Különleges báli vacsora a 15. Budapesti Operabálon

Különleges báli vacsora a 15. Budapesti Operabálon
A szervezők idén pályázatot írtak ki az operabáli menü elkészítésére és felszolgálására. A meghívásos pályázat öt résztvevője az eddigi beszállító Gundel mellett a Hotel Boscolo (New York Palota), a Ramada Resort Aquaworld, a Burg Catering és az Arena Catering. A kiváló séf, Bíró Lajos elnökletével zsűri döntötte el, hogy a fenti cégek közül melyik készítheti a vacsorát a 15. Budapesti Operabálra. Február 13-án az Aréna Catering Segal Viktor séf menüjét szolgálják fel a bálon a vendégeknek.
Pezsgőkísérő falatokkal kezdődik a báli menü:

báli menü

Focaccia ruccola pestoval
Baconos vendégváró grissini
Kacsahússal töltött currys pogácsa

Az I. felvonásban az alábbi ételeket szolgálják majd fel:
Hideg vizitorma velouté crème fraîche habbal
Füstölt kardhal mousse pácolt lime-os cukkíni coulis-val
Angol zeller St. Agur sajtkrémmel
Focaccia rukkola pestoval és parmezánforgácsokkal

A II. felvonás alkalmával ínycsiklandozó főételek kerülnek terítékre:
Angolos szarvasgerinc juharszuppal karamellizált tökmag krusztában, sütőtök relish-sel

báli menü

Carpaccio duo: thai pácolt vörös tonhalfilé és kurkumában marinált karfiol
Leveles parajjal, félig szárított koktélparadicsommal és ricottával töltött jérce suprême, olíva zselésítve
Libamáj tortácska Granny Smith almával és füstölt angolnával préselve, zöldalmás édeskömény krém
Köretek: friss gyömbérrel grillezett édeskömény, héjában sült édesburgonya málnaecettel, olívában sült céklakockák turbolyával

A II. felvonás a mai igényeket kielégítve vegetáriánus verzióban is kérhető lesz a bálon:

menü

Szezámolajban pirított pak choi szezámmaggal
Párolt bébi édeskömény shitake gombával
Mandarinolajos sütőtökkrém sült sütőtök szeletekkel
Mediterrán zöldség terrine vörös és zöld házi pestoval
Köretek: padlizsán chips, gyömbérrel karamellizált rozmaringos karalábé, currys tapioca, mangós polenta

A III. felvonásként kétféle desszertet kínálnak a bálozóknak:
„A” desszert:
Újragondolt lúdláb torta
„B” desszert
Soleila desszert

A IV. felvonás pedig egyfajta "utóétel", csemege, levezetés a kulináris élvezetek után:
Sainte Maure kecskesajt – campari mézes dió
Érett taleggio – lépes mézzel

menü

St. Agur kéksajt – aszalt körte és sárgabarack
Érett mimolette – kék és fehér szőlő
36 hónapos parmezán – birsalmasajt balzsamecet redukcióval

A vacsora végeztével, V.felvonásként Segafredo kávét fogyaszthatnak a szerencsések.


Forrás: operabal.com
-kt-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo