2012. 05. 07. - 15:05

Már magyar kiadás is elérhető a Gault&Millau Étteremkalauzból

Már magyar kiadás is elérhető a Gault&Millau Étteremkalauzból
Április végén jelent meg hazánkban a nemzetközi hírű Gault&Millau Étteremkalauz magyar kiadása, amely 329 étterem, 110 borászat és 407 szálloda értékelését tartalmazza.
2012 az első olyan év, amikor a Gault&Millau Étteremkalauz magyar nyelvű kiadása is elérhetővé vált. Hivatalos bemutatójára április 26-án, a Boscolo Hotelban került sor Molnár B. Tamás főszerkesztő vezetésével. A kiadványban 329 étterem, 110 borászat és 407 szálloda teszteredményei olvashatóak, közülük az éttermeket 1 és 20 pont között értékelik. Az 1 és 7 pont közötti vendéglátóhelyek színvonala elhanyagolható, a 8-9 pontosak már említésre méltóak, 10 és 12 pont között pedig már az "ajánlott" kategóriába sorolhatóak. A 13-14 pontos éttermeket azon túl, hogy az étteremkalauzban egy szakácssapkával jutalmazzák, már "megbízható" és "egyértelműen jó" jelzőkkel lehet ellátni.

A Gault&Millau Étteremkalauz szerint a budapesti Onyx az egyik legjobb magyarországi étterem

Két szakácssapka jár a 15-16 pontos éttermeknek, melyek már kiemelkedően jó konyhával rendelkeznek. A három szakácssapkás, 17-18 pontos létesítmények kivételes teljesítményt és csúcskategóriát képviselnek, a 19-19,5 pontos, négy szakácssapkás éttermeket pedig a Gault&Millau a világ legjobbjai között tartja számon. 20 pont, vagyis a négy szakácssapka a tökéletesség netovábbjának számít.

A Gault&Millau magyar kiadványában két étterem is elhódította a három szakácssapkás elismerést, ezek a Michelin-csillaggal is jutalmazott budapesti Costes és Onyx éttermek, 16 pontot pedig a szintén fővárosi Mák bisztró kapott.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.