2011. 11. 25. - 10:10
A savasodás - fogyásról mindenkinek
Főleg az idősebbekre jellemző, hogy a kialakult túlsúly nem is az elhatalmasodott zsírpárnáknak köszönhető. Sokan nem is tudják, de azok az ételek, amelyek savasítják a szervezetünket, rendkívül sokat árthatnak az egészségünknek és a túlsúlyunknak is.
Főleg az idősebbekre jellemző, hogy a kialakult túlsúly nem is az elhatalmasodott zsírpárnáknak köszönhető. Sokan nem is tudják, de azok az ételek, amelyek savasítják a szervezetünket, rendkívül sokat árthatnak az egészségünknek és a túlsúlyunknak is. A savasodás korunk jellemző problémája, amely nagyon sok betegség, többek között a cukorbetegség, a csontritkulás, a különféle gombák elszaporodása, a kopaszodás és a szívinfarktus kialakulásáért is felelőssé tehető.
Az elsavasodás ellen a szervezet azonban kompenzációval védekezik, és a méreganyagok semlegesítésére vizet tart vissza a sejt közötti állományban. Ennek a kompenzációs folyamatnak köszönhető a sós-kocsonya jellegű elhízás, az ödémás elváltozások és a narancsbőr is.
Ha lúgosítani szeretnénk, akkor fogyasszunk sok gyümölcsöt, nyers zöldséget, természetes és cukormentes gyümölcs-, illetve zöldség leveket. Javasolt a sötétzöld alga, a zöldárpa, a búzafű és a lucerna fogyasztása is.
A zsír egy savprobléma!
Dr. Young egyik, talán legismertebb felfedezése a túlsúly valódi okával kapcsolatos elmélet. Megállapította, hogy a zsír valójában túlsavasodási probléma következménye. Mit jelent ez? A test zsírsejteket hoz létre, hogy azok elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől, hogy ezek a savak szó szerint ne marják halálba az Ön szerveit. A zsír menti meg az Ön életét! A zsír valójában nem más, mint a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott állapotra. A megoldás? Lúgosítás, savtalanítás, méregtelenítés és energizálás.
Az elsavasodás ellen a szervezet azonban kompenzációval védekezik, és a méreganyagok semlegesítésére vizet tart vissza a sejt közötti állományban. Ennek a kompenzációs folyamatnak köszönhető a sós-kocsonya jellegű elhízás, az ödémás elváltozások és a narancsbőr is.
Ha lúgosítani szeretnénk, akkor fogyasszunk sok gyümölcsöt, nyers zöldséget, természetes és cukormentes gyümölcs-, illetve zöldség leveket. Javasolt a sötétzöld alga, a zöldárpa, a búzafű és a lucerna fogyasztása is.
A zsír egy savprobléma!
Dr. Young egyik, talán legismertebb felfedezése a túlsúly valódi okával kapcsolatos elmélet. Megállapította, hogy a zsír valójában túlsavasodási probléma következménye. Mit jelent ez? A test zsírsejteket hoz létre, hogy azok elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől, hogy ezek a savak szó szerint ne marják halálba az Ön szerveit. A zsír menti meg az Ön életét! A zsír valójában nem más, mint a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott állapotra. A megoldás? Lúgosítás, savtalanítás, méregtelenítés és energizálás.