Fesztelen hangulat és ízkavalkád– ezt garantálja a St.Andrea Wine & Gourmet Bar
Bár eleinte borkóstolásra épített a fővárosi St. Andrea Wine & Gourmet Bar, két esztendő alatt igen közkedveltté vált és Michelin-ajánlást kapott a kellemes légkörű, kiváló fogásokat is kínáló étterem. Séfje, Barna Ádám a konyha remekeiről mesélt.
Áll Budapest belvárosában egy gyönyörű palota, melynek földszintjén hívogató, fesztelen hangulatú étterem várja a vendégeket.
Tökéletes hangulat, különleges ételek várják a vendégeket
A St. Andrea Wine & Gourmet Bar ötlete 2014-ben született, s a kezdetben könnyed borozó helyként indult, Lizsicsár Miklós vezetésével működő étterem igazi különlegességé nőtte ki magát – Michelin-ajánlást is kapott.
A konyhai remekekért Barna Ádám séf felel, aki az ételek készítéséről mesélt.
Barna Ádám séf a minőséget tartja szem előtt
„A világra nyitott, magyar konyha meghatározza és körbe is írja St. Andrea Wine & Gourmet Bar kínálatát. Lehet fúziósnak nevezni, vagy akár az új technológiáknak tulajdonítani, miért mások ezek az ételek. Én vidéken születtem, onnan érkeztem, s úgy érzem, ez felfedezhető ételeink nagy részében is, ám valóban új technológiákkal, fűszerekkel tesszük izgalmasabbá őket” – fogalmazott a séf.
Érdemes degusztációs menüt rendelni – a különlegességek kipróbálásáért
Mint mondta: azt szeretnék, ha a vendégek úgy érkeznének hozzájuk, olyannyira megadnák a módját a vacsorának, mintha csak színházban lennének.
A St. Andrea Wine & Gourmet Barban ugyanis elsősorban az élményről van szó. Egy-egy menüsor kipróbálása vagy degusztációs menü választása azért fontos, mert a konyha ebben képes leginkább megmutatkozni. A vendég így kap igazán összképet róla, mely aztán a nap végére egy teljes egésszé áll össze.
A finomságokhoz 15 éves múltra visszatekintő borokat kínálnak
„Az egyik legfontosabb dolog a minőség. Azon dolgozunk, hogy minél több hazai nyersanyagot, alapanyagot használjunk, de nem mindenáron. Mivel úgymond mulandó dolgot készítünk, a vendégben az élmény marad meg. A szabadság és kreativitás egyébként leginkább a desszertekben tud megmutatkozni, mely az ízek kombinációjából adódik, s nem feltétlenül megszokott alapanyagok párosításával” – mondta el Barna Ádám.
Új technológiákkal és fűszerekkel teszik izgalmassá az ételeket
A séf hozzátette, hogy az ún. Fine dining sosem volt talán ennyire népszerű és elérhető mindenki számára, mint ma. Mindez pedig nem feltétlenül a külsőségekről és a feszességről szól. Fesztelen környezetet teremt, melyet az üzletvezető, Lizsicsár Miklós vezetésével a kollégák mind garantálnak az étteremben.
A sós különlegességek után a desszertek sem hagyhatók ki
„A St. Andrea Wine & Gourmet Barban vendégeink olyan fesztelen, kellemes közegbe kerülnek, ahol minden az ízekről szól” – fogalmazott Barna Ádám.
Valósággal beinvitálja a vendégeket a kellemes légkör
Az egyedi menüket pedig kiváló, 15 éves múlttal rendelkező borok kíséretében kóstolhatják végig az étterembe érkezők.
B.A.