2010. 06. 16. - 06:00

Csokoládét a bőrnek!

Csokoládét a bőrnek!
A maja indiánok már időszámításunk előtti 600-as években is ismerték a csokoládét. Nagy erőt tulajdonítottak neki, vallási szertartásokon és betegségeknél alkalmazták gyógyszerként. A csoki igazán elérhetővé csak az 1700-as években vált az emberek számára.
A legtöbb kakaótartalommal az étcsokoládé A legtöbb kakaótartalommal az étcsokoládé ",,büszkélkedhet". Koffeintartalmának köszönhetően óriási frissítő hatással bír. Az étcsokiban rengeteg flavonoid található, amelynek köszönhetően bőrszépítő hatású. A flavonoidok segítségével jelentősen javul a bőr véráramlása, feszesebb, puhább és simább lesz. A vízhiányos bőrnek pedig szintén nagyon jót tesz. Sokan kedvelik a kozmetikákban alkalmazott kakaópakolást.

Ez a kezelés nem csak a testet, de az érzékeket is kényezteti. Rendkívül tápláló, hidratáló, illetve stresszcsökkentő hatású, amire rohanó napjainkban nagyon nagy szükségünk van. Kiknek is ajánlott egy ilyen kényeztető kezelés? Mindenkinek, akik stresszes, rohanó életet élnek, akiket rosszkedv és depresszió jellemez, akiknek rendkívül száraz és érzékeny az arcbőrük. kakaópakolásA stresszes élet legjobban az arcbőrünkön látszódik meg, ezért fontos táplálnunk, hidratálnunk például egy kakaós pakolással.

A kakaópakolás revitalizálja és aktivizálja a zsírbontást, táplálja és hidratálja a bőrt, valamint biztosítja az ásványi anyag utánpótlást. A kakaópakolásos kezelés folyamán endorfin termelődik, amely hatására boldogok és kipihentek leszünk. A kezelés hatásai: méregtelenít, fokozza a nyirokkeringést, boldogsághormont termel, hidratál, táplál, nyugtató és bőrsimító.

A kakaóbabból hideg- vagy melegsajtolás útján kinyerhető kakaóvajat nemcsak a gyomrunkba küldhetjük le finom csokoládé formájában, hanem bőrápolásra is kiváló, mi több, természetes növényi napvédőként is funkcionál. Mert a napfényre, mértékletes napfürdőkre az emberi szervezetnek igenis szüksége van, bármennyire riogatnak bennünket a naptól. A kakaóvaj, kókuszvaj, sheavaj, olíva-, len-, szezámolaj), melyek fényvédő hatása általában 2-8 közötti faktorszámnak felel meg. Ez első látásra nem tűnik túl soknak, ám a bőrt fokozatosan a naphoz szoktatva, valamint az alapvető napozási szabályokat betartva ez is elegendő lehet számunkra.
Forrás: www.arcapolas.repeta.hu, www.csokifuggo.hu



Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.