Így készíts zabos-levendulás arcradírt!
Ha nem is fogyasztunk gabonaféléket, egy remek arcradírhoz felhasználhatjuk őket – A zabos-levendulás, saját készítésű kozmetikum hatékonyan és természetesen ápolja az arcbőrt.
Arcradírt otthon számos összetevőből készíthetünk. Kétségtelenül az egyik legkellemesebb és leghatékonyabb azonban a zabos-levendulás változat. Segít megnyugtatni a bőrt, s gyengéden hámlasztja azt. Az érzékeny bőrűeknek is tökéletes.
Hogyan készítsük el?
Hozzávalók: fél csésze hengerelt zab, 1 evőkanál levendula virág, 1 evőkanál szódabikarbóna, 2 evőkanál tengeri só (Himalája só, ha lehet), 7 csepp levendula illóolaj.
Egyszerű alapanyagok, nagyszerű kozmetikum: zabos-levendulás arcradír
Elkészítése:
Helyezzük a hengerelt zabot, a levendula illóolajat és a levendula virágot egy kávédarálóba, s járassuk a darálót, amíg kellően sima keveréket nem kapunk (kb. 45-60 másodpercen át). Az élelmiszerfeldolgozó gép is jó, de a kávédaráló finomabb mixet készít.
Ha kész, öntsük egy tálba, keverjük bele a tengeri sót és a szódabikarbónát.
A saját készítésű arcradírt üveg edényben tároljuk. Kombináljunk 2 teáskanálnyit a keverékből 1 és fél teáskanálnyi vízzel vagy tejjel és gyengéden dörzsöljük át vele arcunkat.
A keveréket egyébként mézzel vagy aloe vera géllel is lehet kombinálni, mindkettő nyugtatja a bőrt és segít a megújulásában.
Maszkként is alkalmazhatjuk. Keverjük össze a mixet a kívánt folyadékkal, amíg sűrű pasztát nem kapunk, s vigyük fel az arcra. 10-20 percig hagyjuk állni rajta, majd öblítsük le meleg vízzel.
B.A.