Lakberendezés

Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföldön?

Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföldön?

A lakberendezési trendek évről-évre változnak, ám ez nem jelenti azt, hogy az esztendő kezdetével az ingatlantulajdonosok többsége váltáson kezd gondolkodni. Újdonságokat azonban mindenki becsempészhet otthonába! Lássuk, milyen ötletek szivárognak be idén, 2017-ben külföldről.

Aki szeret új dolgokat kipróbálni, az mindenképpen vevő lehet a legfrissebb trendekre – s szívesen néz körül a kínálatban, amely a nyugati országokból indul és lassan átgyűrűzik hozzánk is. Lehet, hogy éppen újítana valamit otthonán, de az is, hogy csak egy helyiségben alkalmazna más ötleteket, árnyalatokat, anyagokat, mint eddig.

Lássuk, milyen trendekből válogathatunk 2017-ben, melyek a külföldi magazinokban már hódító útjukra indultak.
Az idei év egyik leghasznosabb trendje az, hogy élénk színek jönnek divatba. Először is a zöld.

Hódít a parafás fal a 2017-es lakberendezési trendek között 

Hódít a parafás fal a 2017-es lakberendezési trendek között

1.Élénk zöldtől a mélysötétig

A zöld szín, különösen a lombzöld és az elegáns sötétzöld uralkodik majd – amelyet kis, apró részletekben vagy akár nagyobb felületeken is alkalmazni lehet.

A miértre a válasz az, hogy környezettudatosságot szimbolizálja, a természethez való visszafordulást. Ha nem színeket és felületeket változtatunk zöldre a 2017-es új trendek alapján, akkor virágokkal is behozhatjuk azt a lakásba, vagy növényeket ábrázoló képekkel, poszterekkel.

2. Parafás falak

A természetesség nevében lesz 2017 egyik legkedveltebb külföldi trendje a parafa használata a falakon. Ez a mutatós megoldás nemcsak hangulatos, hasznos is: bármit fel lehet rá tűzni, rögzíteni, dekorációtól kezdve az emlékeztető cédulákig.
A parafa 2016 nyara óta kezd népszerűvé válni a lakberendezésben, talán nem csoda, hogy mostanra számos otthonban reneszánszát éli.

3. Melegséget adó kiegészítők
Különösen az északibb országokban szokás a szürkeséget, a hűvös időt „ellensúlyozni” olyan lakásbeli kiegészítőkkel, amelyek intimebbé, meghittebbé varázsolják a belső teret. Lehetnek ezek párnák, meleg szőrmés takarók, gyertyák, vastag szőnyegecskék.

4. Aranyló tárgyak helyett fekete csillogás

Nem éppen a melegséget erősíti, de új, 2017-es külföldi trend a fekete fém tárgyak alkalmazása is az otthonban. Persze, ez az árnyalat sem üti ki az aranyat vagy az ezüstöt, bátran lehet keverni őket egymással. Tökéletesen mutat gyertyatartókon, asztali dekoráción, de akár nyitott polc formájában is.

A fekete-fehér keretes képek lesznek a legdivatosabbak 2017-ben

A fekete-fehér keretes képek lesznek a legdivatosabbak 2017-ben

5.Fekete, fehérrel, képben

A feliratos fotókat, posztereket idén a fekete-fehér, keretes képek váltják fel, amelyek kimondottan elegánsan mutatnak a falakon. Témájukat természetesen mindenki maga választhatja a szobájába.

A külföldön már divatos ötletek sorában a hasonló módon megjelenített térképek is népszerűek – aki rajong egy adott városért, országért, az nyugodtan kinyomtathatja és bekereztetheti fekete-fehér képét – nagyon trendi lesz.

Képek: artiora.in - instagram.com/sajatotthonprojekt - domain.com.au

B.A.

Bölcsességfogak - mikor nem vesszük hasznukat?

Bölcsességfogak - mikor nem vesszük hasz...

A sorban a harmadik, valamint utolsó őrlőfogainkat nevezzük bölcsességfogaknak. A legtöbb embernél késői tizenéves-, illetve huszonéves korban alakulnak ki. Ám ...
Karnevál Szentendrén

Karnevál Szentendrén

Február utolsó hétvégéjén első alkalommal rendezik meg a több napos karnevált, ahol számos programmal várják az érdeklődőket.   
Pápai Joci a Dal győztese

Pápai Joci a Dal győztese

Szoros volt a verseny, de végül kiderült, hogy a magyar sztár fogja képviselni hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.   
Folytatják az Agymenőket

Folytatják az Agymenőket

Bár felröppent a pletyka, miszerint a sorozat véget ér, most mégis úgy döntöttek, hogy újabb évadok lesznek.   
Szexi fotók készültek Kulcsár Edináról és párjáról

Szexi fotók készültek Kulcsár Edináról é...

A szépséges sztár úgy döntött készített egy fotósorozatot magáról, melyen kedvese, Csuti is szerepel.   
Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföldön?

Divatos lakás: mi a menő 2017-ben külföl...

A lakberendezési trendek évről-évre változnak, ám ez nem jelenti azt, hogy az esztendő kezdetével az ingatlantulajdonosok többsége váltáson kezd gondolkodni. Új...
Milyen illóolajjal növeszthetjük a hajunkat?

Milyen illóolajjal növeszthetjük a hajun...

A tincseket ápolni kell, hogy egészségesek, fényesek maradjanak, megőrizzék kellemes tapintásukat. Ennek érdekében szerencsére számos természetes módszert is be...
Keanu Reeves: Nekem már késő

Keanu Reeves: Nekem már késő

Nem vár túl sokat a jövőtől az 52 esztendős színész – legalábbis családot már biztosan nem szeretne. Úgy érzi, elment az idő már ehhez.
Mit egyen a kutyánk - helyesen?

Mit egyen a kutyánk - helyesen?

Talán furcsán hangzik, de nemcsak a saját magunknak vásárolt élelmiszerek címkéjét érdemes megnéznünk, hanem azét is, amit háziállatainknak szerzünk be. Nem min...
Adni jobb, mint kapni – tudományosan is!

Adni jobb, mint kapni – tudományosan is!

Úgy tűnik, valóban igaz az állítás - mi több, a tudósok által bizonyított. Jelentős érzelmi előnyökkel jár az ajándékozás annak számára, aki a másiknak örömet s...
< >