A tökéletes forralt bor recept
A téli hidegek, az ünnepi vásárok egyik kedvenc itala, a forralt bor, amit otthon akár te is egyszerűen elkészíthetsz.
Tudtad, hogy eredetileg a bor romlásakor keletkező rossz ízt előzték meg különféle növényekkel, mint például az ánizs, a gyömbér, a narancsvirág vagy a szegfűszeg? Akkoriban még hidegen fogyasztották, mostanra azonban a hűvös napok egyik legkedveltebb itala lett. A forralt bornak számtalan változata van, de az egyik legfontosabb, hogy jó minőségű borból legyen elkészítve. Íme, egy pofonegyszerű elkészítési mód!
Hozzávalók:
- 7,5 dl vörösbor vagy fehérbor
- 3 dl víz
- 6-7 evőkanál cukor
- 6 szem szegfűszeg
- 1 rúd fahéjPár szelet narancs vagy citromkarika
Elkészítése:
A bort felmelegítjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Fontos, hogy nem szabad forrnia. A végén pedig beletesszük a citrom vagy narancskarikákat és máris fogyaszthatjuk.
képforrás:hdishop.hu
N.O.