2015. 11. 30. - 16:40

A tökéletes forralt bor recept

A tökéletes forralt bor recept

A téli hidegek, az ünnepi vásárok egyik kedvenc itala, a forralt bor, amit otthon akár te is egyszerűen elkészíthetsz.

Tudtad, hogy eredetileg a bor romlásakor keletkező rossz ízt előzték meg különféle növényekkel, mint például az ánizs, a gyömbér, a narancsvirág vagy a szegfűszeg? Akkoriban még hidegen fogyasztották, mostanra azonban a hűvös napok egyik legkedveltebb itala lett. A forralt bornak számtalan változata van, de az egyik legfontosabb, hogy jó minőségű borból legyen elkészítve. Íme, egy pofonegyszerű elkészítési mód!

Forralt bor

Hozzávalók:

  • 7,5 dl vörösbor vagy fehérbor
  • 3 dl víz
  • 6-7 evőkanál cukor
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéjPár szelet narancs vagy citromkarika

Elkészítése:

A bort felmelegítjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Fontos, hogy nem szabad forrnia. A végén pedig beletesszük a citrom vagy narancskarikákat és máris fogyaszthatjuk.

 

 

 

képforrás:hdishop.hu

N.O.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.