2014. 02. 01. - 08:00

A valódi bécsi szelet recept

A valódi bécsi szelet recept
A méltán híres Ausztriából származó bécsi szeletről sokat hallhatunk, mivel a a legtöbb ember fejében egyet jelent a rántott hússal. A valódi bécsi szelet azonban kizárólag borjúhúsból készül és petrezselymes tört krumpli körettel szokás tálalni.

Bécsiszelet recept (video forrása: www.youtube.com)

Hozzávalók 4 főre:

- 4 nagyobb borjúszelet
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 4 dl olaj

bécsi szelet


Elkészítés:

A borjúszeletekről eltávolítjuk a hártyás részeket, majd a klopfoló sima felületével kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Ezek után az előle összekészített panír hozzávalók közül először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába mártjuk és forgatjuk meg a húst.Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a borjúszeletek mindkét oldalát kb 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Köretként petrezselymes burgonyát készíthetünk, tálaláskor pedig egy citromkarikával díszíthetjük a húst, melynek leve fogyasztáskor a húsra préselendő.

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.